Бројни тенисери се огласили поводом повлачења Федерера

БЕОГРАД: Швајцарски тенисер Роџер Федерер сасопштио је данас да ће се повући после Лејвер купа у Лондону, који ће се одржати од 23. до 25. септембра, а поводом пензионисања славног аса на друштвеним мрежама огласиле су његове бројне колеге.
Federer savladao Tima  Foto: AP Photo/Alastair Grant
Фото: AP Photo/Alastair Grant

"Хвала ти на успоменама, пријатељу. Била ми је част да делим неке тренутке нашег спорта са тобом. Јави се понекад. Такође, делује ми као добро време да почнем да тренирам за Вимблдон", написао је Американац Енди Родик, који је од Федерера изгубио три финала Вимблдона (2004, 2005, 2009) и једно полуфинале 2003. године.

"Роџер је био један од мојих идола и извор инспирације. Хвала ти на свему што си урадио за наш спорт. И даље желим да играм са тобом! Желим ти сву срећу на свету и у свему што следи за тебе", поручио је најбољи тенисер планете Карлос Алкараз.

"Волим те, Роџере. Хвала ти на свему што си урадио за тенис и мене. Тениски свет неће никада бити исти без тебе", написао је Аргентинац Хуан Мартин дел Потро.

"Федерер је шампион шампиона. Он има најкомплетнију игру своје генерације и украо је срца навијаца широм света са невероватном брзином на терену и изузетним тениском умом. Имао је историјску каријеру са успоменама које ће наставити да живе", истакла је чувена Били Џин Кинг.

"Најтужнији дан у тенису. Хвала, господине Федерер", написао је Шпанац Давид Ферер.

"Хвала ти, пријатељу, за све што си урадио за мене. Била ми је искрена част да делим терен са тобом, али још посебније је било то што сам био део твог тима. Заувек сам ти захвалан на успоменама, на терену и ван њега. Тенис никада неће бити исти без тебе. Уживај у наредном поглавњу живота и предивној породици", рекао је Федереров сународник Стен Вавринка.

"Неке Федерерове статистике су комично недостижне (23 узастопна гренд слем полуфинала, на пример), али његов утицај на тенис значајно надмашује све што је постигао на терену. Хвала за све", написао је Џон Изнер.

Роџер Федерер је у каријери освојио 103 титуле, од чега 20 гренд слем трофеја.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести