Циципас савладао Надала и заказао финале са Ђоковићем у Мадриду

Грк Стефанос Циципас играће у финалу Мастерса у Мадриду са Новаком Ђоковићем. Циципас је у изузетно драматичном полуфиналном мечу, после велике борбе, савладао Рафаела Надала у три сета – 6:4, 2:6, 6:3.
cicipas, epa
Фото: Stefanos Cicipas, foto: EPA (Rodrigo Jimenez)

Млади Грк одиграо је феноменалан меч и надиграо "краља шљаке" Надала, а у великом финалу у "Магичној кутији" играће против најбољег тенисера света Новака Ђоковића, који је раније у току дана савладао Доминика Тима. Биће ово други дуел српског и грчког тенисера, а минималну предност има Циципас – 1:0.

Надал је у полуфиналу одиграо доста нетипичан меч, пошто је у првом сету дозволио младом грчком тенисеру да му чак три пута одузме сервис. У прва два наврата одмах је успевао да дође до рибрејка, али код трећег није успео. Циципас је повео са 5:4 и сервирао за освајање сета. У тој намери је успео и после сат времена игре на семафору је било 1-0.

Други сет није много обећавао за Рафу, гледали смо његову нешто бољу игру, али је то опет било од његове препознатљиве игре. Ипак, Надал је успео да "уђе у главу" Грку и да фуриозном игром дође до изједначења. "Краљ шљаке" освојио је четири гема заредом и као "дланом о длан" дошао је до 1-1.

У трећем, одлучујућем сету повео је Надал, Циципас је успео да изједначи, иако је Шпанац имао две бреј лопте да можда и реши меч. У следећем гему претио је Циципас, али је Надал успео да се извуче и поведе са 2:1. Оно што му није успело у трећем јесте у петом гему, па је брејком Грк дошао до вођства од 3:2, које одмах и материјализовао. Надал је имао две бреј шансе, али се није дао Циципас. Убрзо је било 5:2 за Грка, али је Надал онда успео да врати један брејк и смањи на 5:3. Но, већ у наредном је капитулирао, мада је успео да спаси три меч лопте, али не и четврту.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести