Даниловић освојила први ВТА трофеј и ушла у историју

МОСКВА:  Млада српска тенисерка Олга Даниловић освојила је данас прву ВТА титулу у каријери победом у финалу турнира у Москви над Рускињом Анастасијом Потаповом 7:5, 6:7 (1:7), 6:4.
Olga Danilović Foto Tanjug/ Teniski Savez Srbije/ Viktor Cervjakov
Фото: Foto Tanjug/ Teniski Savez Srbije/ Viktor Cervjakov

Седамнаестогодишња Даниловић постала је прва тенисерка у историји која је дошла као "срећни губитник" до трофеја, поново након трилера и мечу пуном преокрета у трајању од два сата и 22 минута.

Први сет је освојила тако што је надокнадила заостатак од 4:1, у другом је испустила меч лопту на свој сервис у 10. гему, али ни то је није спречио да у одлучујућем трећем сету остане без енергије.

Смењивале су се две тенисерке у брејковима трећег сета, али је ћерка прослављеног српског кошаркаша Предрага Даниловића када је било најпотребније, у 10. гему, направила осми брејк за велико славље.

Даниловић је претходно на путу до титуле елиминисала Ану Шмиједлову (83. на свету), Кају Канепи (49), Јулију Гергес (10) и Александру Саснович (42), па је очекује огроман напредак на ВТА листи са 187. места на 129, што ће јој бити најбољи пласман у каријери.

Турнир у Москви играо се за наградни фонд од 750.000 долара.

Вучић честитао Олги Даниловић

БЕОГРАД:  Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је данас српској тенисерки Олги Даниловић на освајању прве ВТА титуле у каријери.

"Честитам Вам на великом успеху, уверен да ћете себи, својој породици и целој Србији, донети још много радости у будућности", поручио је председник Вучић на свом званичном Твитер налогу.

Олга Даниловић (17) освојила је своју прву ВТА титулу у каријери, пошто је у финалу турнира у Москви савладала руску тенисерку Анастасију Потапову са 2:1 у сетовима.

Никодијевић честитао Олги Даниловић освајање ВТА турнира

БЕОГРАД:  Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић честитао је данас младој српској тенисерки Олги Даниловић освајање ВТА турнира у Москви.

"У име Града Београда и своје лично име честитамо нашој младој тенисерки на највећем успеху у досадашњој каријери. Олга је велики борац и изузетан таленат женског тениса. Изузетан напредак који је постигла улива нам наду да ће врло брзо стати у ред најбољих тенисерки света, а тренутно је засигурно највећа нада Србије у овом спорту", наводи се у честитки.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести