Дејвис куп: Кецмановић и Ђурасовић отварају сусрет у Ослу

Дејвис куп сусрет Норвешка – Србија у оквиру квалификација за пласман у групну фазу Светске групе 2023. биће одржан у Ослу 3. и 4. фебруара у хали “Осло Тенис Арена” на брзој подлози (хард – Plexipave). 
Срђан Стевановић (ТСС)
Фото: Срђан Стевановић (ТСС)

Жреб за овај меч одржан је данас у хотелу Радисон.

Вољом жреба на терен ће у петак од 18 часова по локалном времену, када званично почиње сусрет Норвешка -  Србија изаћи први рекет Дејвис куп селекције Србије Миомир Кецмановић (34. на АТП листи синглова) и друга табла норвешког тима Андреја Петровић (1265. на АТП листи синглова).  

По завршетку овог меча на терен ће изаћи Дејвис куп репрезентативац Србије Ласло Ђере (65. на АТП листи синглова) и снаге одмерити са првим играчем норвешког тима Виктором Ђурасовићем (362. на АТП листи синглова).

Другог и уједно последњег дана такмичења (субота 04. фебруар) са почетком од 14 часова по локалном (средњеевропско) времену на терен ће изаћи најпре дублови. Србију ће у дубл мечу представљати Никола Чачић (70. на АТП листи дублова) и Филип Крајиновић (56. на АТП листи синглова), док су за тим домаћина на жребу пријављени Виктор Ђурасовић и Херман Хојерал. Након дубла следи сингл меч у коме ће се борити прве табле оба тима Кецмановић и Ђурасовић, након њих на терен ће изаћи Ђере и Петровић.

“Стигли смо у недељу у Осло, одрадили смо неколико добрих тренинга и сматрам да смо спремни. Сви смо добро расположени, имам среће да сам део овако доброг тима, Једва чекам да изађем на терен сутра и кренем са мечом. Надам се најбољем и верујем да ћу успети добро да одиграм и да на крају донесем и те поене који нам требају да прођемо даље” – рекао је Кецмановић након жреба у Ослу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести