Ђоковић: Аустралијан опен је дефинитивно у плану

БЕОГРАД: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да има у план наступ и одбрану титуле на Аустралијан опену почетком следеће године.
Đoković na konferenciji za medije u TC Novak  Foto: Tanjug/video
Фото: Ђоковић на конференцији за медије у ТЦ Новак  Фото: Танјуг/видео

"Још увек нисам сигуран за одлазак за Аустралију, у смислу датума када се иде тамо због породице, припрема, свих ограничења и рестрикција. Надамо се да ће се све то променити на боље, да ће да скрате период карантина. У случају да то остане, ми тенисери мораћемо раније да одемо. Аустралијан опен је дефинитивно у плану, за АТП куп не знам. Разговараћу са тимом на крају сезоне, па ћемо донети одлуку", рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Београду.

Поред титуле у Мелбурну, Ђоковић је играо у финалу Ролан Гароса, где је изгубио од Рафаела Надала, док је са УС Опена дисквалификован.

"Постоји жал што нисам узео УС Опен или Ролан Гарос. Мислим да сам био у изванредној форми на оба гренд слема. У Паризу сам догурао до финала, имао само бољег ривала и нисам био на нивоу. На УС Опен се десила та несрећна ситуација, али на осталим турнирма на којима сам учествовао, освојио сам их. Ако не рачунамо дисквалификацију, ове године изгубио сам само од Надала у Паризу. Мислим да играм тенис живота. Ова сезона по победама и квалитету тениса може да се пореди са најбољим сезонама које сам имао 2011. и 2015. године", рекао је Ђоковић.

Он је додао да су у план и наступи на турнирима у Бечу и Лондону, као и да је циљ да задржи бодовну предност и да годину заврши на првом место на АТП листи.

Ђоковић о Надалу и Федереру: Живимо у демократском друштву..

БЕОГРАД:  Волео бих да су Раафел Надал и Роџер Федерер укључени у Асоцијацију играча, али живимо у демократском друштву и ми ћемо се и без њих потрудити да направимо темељ који ће служити свима у будућности, каже најбољи тенисер света Новак Ђоковић.

"Пре него што смо основали Асоцијацију, причали смо, нисмо желели да критикујемо, неко препознаје да је право време, неко мисли да није. Живимо у демократском друштву, где свако има право на своје мишљење. Да ли бих волео да су они с нама? Наравно да бих", рекао је Ђоковић на конференцији за медије у ТЦ Новак.

Он је додао да су његове амбиције максималне, рекорд по броју недеља на "броју 1" и броју грен слемова.

"Да ли ћемо ми то користити као гориво или оруђе против себе. Ја не осећам да ме то оптерећује као што је био случај на почетку каријере. Можда некоме смета што ја имам највише амбиције, али то је моја личност, вербализујем свој циљ, мој циљ је да историјски будем на првом месту најдуже, то ми је сада приоритет. Професионална организација ми је као позив да помогнем некоме ко није у позицији као што сам ја. Нисам сам у томе, уз мене је Поспишил и још неколико тенисера. То је обавеза кроз задовољство. Немам корист од тога у материјалном смислу. Немам никакво морање да се бавим тенисом и даље, али мени причињава задовољство да се такмичим и даље", истакао је српски ас.

Ђоковић је поручио и да ће се лично потрудити да Београд поново има АТП турнир.

"Адрија Тур је завршен како је завршен, али за мене је показао зашто Србија и Београд заслужују да имају професионални турнир. Ја ћу лично да тражим да доведемо професионални турнир у Београд. Сви који долазе одавде и потекли су из српског тениса, у ситуацији су да морају да иду по свету да играју. Ми сви морамо да се консолидујемо, да се ујединимо, да заједничким снагама пронађемо решење, да сви градови у Србији конкуришу да доведу турнир. Ако не нудите деци турнире, не само националне, него и интернационалне, то је велико оптерећење на буџет сваке породице у Србији. Да би све било другачије, треба нам да имамо турнире овде", поручио је Ђоковић.

 

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести