Ђоковић Аустралију освојио са пукотином од три центиметра у задњој ложи

Новак Ђоковић се још негде на почетку такмичења на Аустралијан опену пожалио на повреду задње ложе и његови фанови су страховали да неће завршити турнир. Ипак, Србин је смогао снаге да дође до десете титуле на АО.
2
Фото: AP Photo/Ng Han Guan

Међутим, неки су се запитали да ли је Новак лажирао повреду и на тај начин обмануо противнике и јавност. Дилему је разрешио директор Аустралијан опена Крег Тајли који је по завршеном турниру говорио о повреди Новака Ђоковића.

„Многи изазови су око Новака због тога што добија лошу репутацију. Али, на крају крајева, мислим да нико не може да доведе у питање његов атлетизам. Имао је пукотину од три центиметара у задњој ложи. Апсолутно, видео сам снимке, доктори ће рећи истину. Било је много спекулација о томе да ли је истина или није, тешко је поверовати да неко може тако нешто да ради са овом врстом повреда. Он је невероватан, носио се са тим екстремно професионално“ рекао је Тајли мелбурнску радио станицу "SEN Sportsday.

Директор турнира додао је да је Ђоковић веома фокусиран на то што ради, сваки минут сваког дана.

„То што једе, шта пије, шта ради и како ради. Нема сломова, ни менталног, ни у било чему што ради. Прошао је кроз много тога да би освојио 10 Аустралијан опена и мислим да се то никада неће поновити. Током последњих 15 година, а он ми каже да је то 14 година, јер је пропустио прошлу, то је изванредно достигнуће“, рекао је Тајли.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести