Ђоковић без трофеја, Рубљов освојио "Сербиа опен"

БЕОГРАД: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић није успео да освоји титулу на "Сербиа опену", пошто је данас у финалу поражен од Руса Андреја Рубљова 6:2, 6:7 (4:7), 6:0.
њ
Фото: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC/ bg

Ђоковић је по већ виђеном сценарију на овом турниру изгубио први сет, потом је после велике борбе освојио други у тај-брејку, да би у трећем "остао без горива", што је Рубљов искористио, први пут у каријери победио светског броја 1 и узео трофеј.

То је укупно његова 11. титула у каријери, а трећа ове године.

Турнир у Београду, из серије 250, играо се за наградни фонд од 534.555 евра

Фото: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC/ bg

Ђоковић: Жао ми је, нешто је отказало у мотору

Жао ми је што се све овако завршило, пре свега због тога што сте допринели да дођем до финала. Извињавам се свима што нисте видели већу борбу у трећем сету, рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић после пораза од Руса Андреја Рубљова у финалу "Сербиа опена".

Ђоковић је после два сета велике борбе остао без енергије у трећем и изгубио га са 6:0.

"Ако нешто откаже у мотору, тешко може да иде, нарочито на овом нивоу", рекао је Ђоковић и честитао Рубљову на сјајној игри и титули и позвао га да и следеће године дође у Београд и брани титулу.

Светски број 1 искористио је прилику да се на домаћем терену захвали људима који су били уз њега током каријере и предао је посебне поклоне Марјану Вајди, Миљану Амановићу, Герхарду Гричу и Николи Пилићу.

"Ђоковић је најбољи играч у историји. Ова земља треба да буде поносна на њега", емотивно је рекао Пилић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести