ЂОКОВИЋ ДОНОСИ ИЗНЕНАЂУЈУЋУ ОДЛУКУ ПРЕД РОЛАН ГАРОС? Можда наступи у Женеви

Српски тенисер Новак Ђоковић можда би могао да заигра на АТП 250 турниру у Женеви уочи Ролан Гароса.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Alessandra Tarantino)

Швајцарски "Блик" бавио се овом темом и у тексту изнео неколико аргумената у прилог тези да ће се српски ас одлучити на изненађујући корак.

Новак је испао у раној фази турнира у Риму, где је обично долазио до завршнице. Уосталом, шест пута је славио на "Форо Италику".

Ове сезоне је елиминисан већ у трећој рунди, па је размак између последњег меча и наступа на Ролан Гаросу већи него раније.

Новак је и даље у потрази за добром формом на шљаци, а последњи турнир пред Париз јесте Женева (18-25. мај).

"Блик" наводи да, ако би Новак желео да се појави у Швајцарској, главна веза за специјалну позивницу био би Рајнер Шитлер, сувласник турнира и пријатељ Јанка Типсаревића.

Женева дели три "вајлд карда". Један је припао Ендију Марију, а други Матеу Беретинију.

Главна препрека у наступу Ђоковића у Женеви могла би да буде "близина" Ролан Гароса, пошто је финале заказано за 25. мај, што је само један дан пре почетка Гренд слема у Булоњској шуми.

Мада, Ђоковићу не би било први пут да наступи баш пред неки Гренд слем, пошто је то већ радио 2017. на трави, када је из Истборна отишао право на Вимблдон.

За турнир у Женеви, иначе, пријављени су Каспер Руд, Тејлор Фриц, Бен Шелтон, Томи Пол, Николас Ђари, Себастијан Баес...

Новак тренутно има још један проблем, осим дизања форме, а то је глава, на коју му је пала флаша у Риму и коју је одлучио да прегледа у Ургентном центру у Београду.

(Дневник/Б92)

 

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести