ЂОКОВИЋ: Ечевери игра тенис живота, али ЗНАМ ШТА МИ ЈЕ ЧИНИТИ

МЕЛБУРН: „Мислим да ми жреб није нимало лак, ево сад следи меч против Ечеверија, који можда тренутно игра тенис живота на тврдој подлози. Победио је Мареја и Монфиса веома убедљиво. Био сам толико пута у сличним ситуацијама да знам шта ми је чинити”, рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић уочи дуела трећег кола Аустралијан опена.
Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte
Фото: Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte

Ђоковић сутра од девет сати игра против Аргентинца Томаса Мартина Ечеверија играће сутра у девет часова.

"Има ту пуно недостатака у игри, али, опет, у трећем сам колу, нашао сам начин да победим у два дуга меча. Добра страна грен слема је што увек имам дан одмора и тренинга између мечева. Последњих пет-шест ноћи нису биле идеалне у смислу одмора и спавања. Покушаћу на наредном тренингу да усавршавам одређене детаље, биомеханичке елементе, тактичке замисли, али се те ствари не поправљају преко ноћи, чега сам свестан. Интензитет и ниво турнира се подиже, противници су све бољи", истакао је Ђоковић српским извештачима из Мелбурна.

На кон статацију да му није први пут да "преживљава компликације" на почетку грен слема, Ђоковић је рекао да код њега све иде спонтано.

"У питању је процес усклађивања тога како се осећаш на терену и ван њега, проналажења равнотеже. Сада се већ налазим при крају вирусне инфекције, али то ме је доста спутавало да дам максимум који знам да пружим, јер када се лоше осећате и борите се са болешћу немате ту оштрину. Осећам да ми то недостаје, поготово на форхенд страни. Начинио сам доста грешака до сада и често ме противници ухвате изненађеног, “на погрешној нози”. Осећам да се не крећем добро, а то је разлог и због чега сервис стоји", објаснио је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести