ЂОКОВИЋ ГОСТОВАО НА АМЕРИЧКОЈ ТЕЛЕВИЗИЈИ Надвикивао се с навијачима који су ПРЕКИДАЛИ ИНТЕРВЈУ, а онда је узео српску заставу...

Српски тенисер Новак Ђоковић освојио је четврти пут у каријери Jу-Ес Опен пошто је у финалу победио Данила Медведева и емотивно је прославио са својом породицом на трибинама, уз никад гласнију подршку навијача.
1
Фото: screenshot / Youtube /ESPN

Исто је било и када је Ђоковић после меча у импровизованом студију телевизије „ESPN” дао кратак интервју, па је у једном тренутку чак и изгубио глас покушавајући да нађача фанове који су се окупили у близини.

Одзвањало је "Ноле, Ноле", потом су се јавили и српски навијачи који су дозивали Ђоковића и махнуо им је руком, док је чак морао и да се накашље колико је гласно морао да прича да би се чуо током интервјуа.

- Тешко је сада причати и описати речима шта осећам. Још се није слегло шта сам урадио, освојио сам 24. гренд слем и надам се да ћу још исписивати историју, али добро знамо да ме је пре две године Медведев разбио овде када сам ишао по историју. Нисам желео опет тај осећај и сви из мог тима и породице су знали да морају да ме оставе последња 24 сата да не бих размишљао шта је на столу, јер увек је нешто, посебно... - рекао је Ђоковић пре него што су га прекинули навијачи.

Тај други сет је један од најтежих сетова које сам одиграо у каријери, знао сам да неће одустати, био је близу да освоји сет и губио сам дах, нисам имао снаге у ногама, али то је био кључ и олакшање. У трећем сету сам имао јасан план да не играм предуге поене, он је неке промашио, тако да ево нас овде.

Ђоковић је дебитовао још 2005. године на Ју-Ес Опену, а 18 година касније слави четврти пехар и додаје да код њега нема лимита док год се осећа добро.

- Шта је циљ? Прихватићу било који гренд слем, свеједно је! Мој приоритет за следећу годину је исти, а то је да освајам гренд слемове, да играм за моју земљу, Олимпијске игре...

Фото: screenshot / Youtube /ESPN

А, какав је план за славље после освајања пехара?

- Не знам колико ћемо лудовати вечерас, питала су ме деца како ћу славити и рекао сам да ће то бити са њима, а видећу шта ће бити кад легну да спавају. Можда искористим што смо у најбољем граду на свету, хајде да славимо. Причао сам са Јеленом где ће ко да седи јер је било много људи, а премало места. Морали смо да распоредимо људе и причали смо о деци и нисам знао где ће да седе. Када сам први пут сео на клупу и видео Тару у првом реду, показала ми је ручицу, а кад год ми је било тешко погледао сам њу и она ми је давала снагу да победим. Дивно је било славити са мојом породицом овде - нагласио је српски тенисер.

(Kurir, Mondo)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести