Ђоковић и Тим прве звезде Србија опена

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић и актуелни шампион Отвореног првенства Америке Доминик Тим налазе се на челу листе учесника "Србија опена", који ће бити одржан у Београду од 19. до 25. априла, саопштио је данас директор турнира Ђорђе Ђоковић.
Novak Djokovic/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић

Он је истакао да ће такмичење на теренима на Дорћолу бити веома јако, упркос томе што се у истом термину одржава турнир у Барселони, јер ће играти 12 од првих 35 играча на АТП листи.

„Успели смо да доведемо и Гаела Монфиса и Аслана Карацева, а све је било договорено и са Станом Вавринком, али је, нажалост, морао да оде на операцију", казао је Ђоковић.

Додао је да је циљ био да шансу добије што више наших тенисера, због чега су специјалне позивнице добили Никола Милојевић, Данило Петровић и Виктор Троицки.

Ђоковић је рекао да су у току обимне припреме како би у јеку епидемије све било беспрекорно организовао, јер је циљ да се добију најбоље оцене како би већ следеће године турнир добио лиценцу за серију 500.

На велику жалост љубитеља тениса публика неће моћи да присуствује мечевима, а тенисери ће бити у некој врсти „полубалона“.

„Испоштоваћемо смо све мере Владе Србије и АТП-а, што значи да ће играчи бити изловани и редовно тестирани, а сви се надамо да ће наредне године све бити другачије", рекао је Ђоковић.

Према његовим речима, и присуство медија на турниру биће максимално ограничено, а конференције за новинаре биће организоване онлајн.

Ђоковић је најавио да ће у седмици пре АТП турнира бити организован и челенџер за тенисере, као и да ће у мају бити одржан WТА турнир из серије 250.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести