Ђоковић: Идем у Париз са доста самопоуздања

БЕОГРАД: Играње пред домаћом публиком и освајање титуле је сјајан осећај и даје ми самопоуздање пред Париз, рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић након освајања титуле на АТП турниру у Београду.
djokovic yt
Фото: Youtube Printscreen

"Усхићен сам начином игре, задовољан сам на терену, добро сам ударао лоптицу. Спреман сам, Париз ми је један од највећих циљева сезоне и желим да га започнем на најбољи могући начин. Играње пре публиком и та енергија је оно што сам желео, а освајање трофеја је најбољи начин за припрему пред Париз”, рекао је први рекет света.

Први пут у каријери наступио је на неком турниру у недељи пред Ролан Гарос.

„Осећам да сам од Рима боље ударао лоптицу, боље користио терен, кретао се. Рим и Београд су ми битни за самоувереност и припрему за Ролан Гарос. Играо сам финале у Риму, у Београду сам освојио турнир, спреман сам и мотивисан”, истакао је Ђоковић.

Говорио је и о Вимлдону.

„Вимблдон ми је увек у мислима. Кад смо прошле године чули да неће бити одржан, били смо тужни. Једно од најлепших сећања ми је освајање турнира 2019. године победом у финалу против Федерера. Целог живота сам маштао да га освојим. Сада ми је сва енергија усмерена ка Паризу, а надам се да ћу у Лондону и Паризу играти најбоље што могу”.

Жреб за Роланд Гаррос је хтео да Рафаел Надал буде у његовој половини жреба, а потенцијални дуел њих двојице могућ је у полуфиналу.

„Искрено, мислим да није велика разлика играње против Рафе у полуфиналу или финалу. Играње против њега је увек највећи изазов који можете да имате на шљаци. Много пута смо се састајали на Централном терену и знам како то изгледа. У Риму сам добро играо против њега и мислим да имам добре шансе против било кога. Треба да верујем мојим вештинама, осећам се добро, освојио сам турнир овде и надам се да ћу искористити самопоуздање”, рекао је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести