Ђоковић изгубио од Хачанова у финалу турнира у Паризу (2:0)

Велика борба у финалу мастерса у Париз између Новака Ђоковића и руског тенисера Карена Хачанова који је успео да савлада повратника на прво место АТП листе резултатом 2:0 (7:5, 6:4).
1
Фото: EPA-EFE/Ian Langsdon

Ђокавић јесте повео са 3:1 у гемовима и направио брејк, али је Хачанов већ у наредном гему узвратио истом мером. Играло се потом гем за гем све до резултата 5:5. 

Ни у завршници првог сета није било ништа мање занимљиво. Ипак, као да је Ђоковића стигао умор након полуфинала са Федерером, што је Хачанов знао да искористи и поведе са 1:0 (7:5)

Видиљив умор Ђоковића спречио га је да нападне у другом сету, па је Качанов брзо направио брејк и у завршницу сета ушао са предности над српским тенисером. То му је било довољно и прекинуо је серију Ђоковића од 22 узастопне победе резултатом 2:0 (7:5, 6:4).

После овог турнира, Качанов ће се попети на 11 место АТП листе, а као што је већ познато, накод осутајања Надала, Ђоковић је избио на чело.

По завршетку меча, Ђоковић је честитао Хачанову на заслужено освојеној титули, те се захвалио публици која их је протеклих дана бодрила са трибина.

Хачанов је узвратио Ђоковићу честитајући му на сјајном повратку на прво место на свету.

"Трудићу се да урадим исто што и Новак. Знам да ће бити тешко, али трудићу се", рекао је Хачанов.

 С. П.

Фото: EPA-EFE/Ian Langsdon
Фото: EPA-EFE/Ian Langsdon

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести