Ђоковић: Једноставно ми се није играло

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић после пораза од Лоренца Сонега истакао је како ово јако тужан дан због смрти Митрополита Амфилохија.
djokovic
Фото: Tanjug/D.Goll, arhiva

Српски тенисер изгубио је убедљиво од Италијана и након меча је истакао како је одрадио оно због чега је дошао иако то баш са спортом и нема неке везе.

"Јако тужан дан. Поштовани Амфилохије је био велики борац за православље и неко ко је служио као нека врста звезде водиље за српски православни народ и Српску православну цркву у Црној Гори. Имао сам част и радост да га упознам, проведем неко време близу њега и осетим предивну енергију коју је он поседовао. Иако физички више није жив, његов дух ће, сигуран сам, бити присутан дуги низ година“, истакао је Ђоковић. 

Коментарисао је Новак и догађаје у Црној Гори:

"Мислим да му толико дугујемо да барем треба да се сећамо њега и да са осмехом будемо захвални за све оно што је урадио, поготово у последње време, које је било јако турбулентно време у Црној Гори; наравно из политичких разлога. Доста великих ствари се одлучивало, поготово када је црква у питању. Он је био одважан и храбар и показао је народу прави пример како треба да се чува културно наслеђе и наша духовна баштина. На томе му велико хвала".

Најбољи тенисер света каже да му се једноставно није играло.

"И није ми се играло, да будем искрен. Није толико утицала тужна вест; јесте утицала, али није у толикој мери да због тога баш и не могу да играм. Али, генерално ми се једноставно није играло. Одрадио сам оно што сам хтео да одрадим и због чега сам дошао. Јако чудан дан. Тако је како је. Настављам даље, окрећем нову страницу. Сада ћу мало бити са породицом, враћам се у Србију и радујем се томе. Онда ћу се добро спремити за Лондон и покушаћу тамо да завршим снажно и на најбољи могући начин", додао је на крају је Новак Ђоковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести