Ђоковић: Мотивисан сам да ми 2020. буде најбоља у каријери (фото)

БЕОГРАД: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је данас да је мотивисан и инспирисан да му 2020. буде најбоља година у каријери и да се посебно нада одличном наступу на Олимпијским играма у Токију.
Танјуг/З. Жестић/Новак Ђоковић
Фото: Танјуг/З. Жестић/Новак Ђоковић

"Сезона је почела на најбољи начин, освајањем АТП купа са Србијом и потом титулом на Аустралијан опену. Мотивисан сам и инспирисан да имам можда и своју најбољу сезону, олимпијска је година, напоран и згуснут распоред за све, биће мање простора за одмор након Вимблдона. Главни циљеви су свакако грен слемови и Олимпијске игре, јер су ретке. Имао сам част да освојим медаљу у Пекингу 2008. и осећам да је дошао тренутак за још једну. На мени је да се спремим што је најбоље могуће да би врхунац био у Токију и на грен слемовима", рекао је Ђоковић у разговору са новинарима у Београду.

Према његовим речима, са посебним задовољством чека Олимпијске игре.

"Највећа спортска смотра, најзначајнији спортски догађај, сви знамо шта представљају Игре. Имао сам привилегију да представљам Србију 2008. у Пекингу, освојио сам бронзану медаљу, нопсио заставу. На после две Олимпијаде, у Лондону и Рију, нисам био на отварању и ове године ми је жеља да то не пропустим. Приступићу олимпијском турниру као и сваком другом турниру јер сматрам да је то начин којим цу себи дати шансу да освојим медаљу, али и да доживим нешто што не могу на турнирима. То је олимпијско село, са нашим и свим другим спортистима, да седнете у мензу и да поред вас пролазе најбољи спортисти света, да делите животна искуства, проналазите инспирацију, то је нешто уникатно и што обележава ОИ за мене".

Фото: Танјуг/З. Жестић/Новак Ђоковић

Ђоковић је још једном нагласио колико му је значио тријумф са репрезентацијом на АТП купу оценивши да је то био један од најважнијих фактора на путу до рекордне осме титуле у Мелбурну.

"Отворили смо годину АТП купом, незванично СП, уз Дејвис куп, репрезентативно такмичење. Али, ако гледамо квалитет играча Дејвис купа и АТП купа, АТП куп има примат. Имали смо изванредну атмосферу и амбијент, ти блиски приватни односи су нам помогли да освојимо то такмичење и свако доживи играчки врхунац у те две недеље. Те две неделеље ћу дуго памтити, јер Дејвис куп 2010 свима нама је дао ветар леђа и изузетну мотивацију за наше индивидуалне каријере. Ја сам после имао једну од најбољих сезона 2011, зато сматрам да је тај трофеј АТП купа један од најважнијих фактора што сам освојио Аустралијан опен".

Ђоковић сада иде на турнир у Дубаи, а потом у Индијан Велс и Мајами.

"Сваки турнир је битан, тако сам одрастао, увек сваком турниру приступам озбиљно, не потцењујем ниједан турнир ако је из ниже категорије. Никад не штедим себе, радије бих да не играм него да играм са пола снаге. Чињеница је да су највећи циљеви грен слемови, али користим сваки меч да напредујем, да будем још боља верзија себе. То није фраза и мислим да могу да напредујем, сваки дан. Сваки турнир доноси неке нове изазове, радујем се Дубаију, играћу сингл и дубл. Индијан Велс и Мајами су прилика за нове поене јер нисам бележио изванредне резултате тамо последњих неколико година и жеља је да надмашим себе и те резултате", поручио је Ђоковић.

Фото: Танјуг/З. Жестић/Новак Ђоковић

Ђоковић је у једном делу обраћања медијима одговара и на питање српских олимпијаца Велимира Стјепановића, Соње Петровић, Невене Игњатовић, Зоране Аруновић, Душана Домовића Булута, Милице Старовић, Дејана Томашевића и других..

Колеге спортисте углавном је највише занимала Ђоковићева психолошка припрема и како успева да превазилази ситуације на терену "кад не иде" и како успева да се врати, покаже менталну снагу и побеђује.

Открио је и да му нису победе и трофеји највећи мотив него жеља да буде срећан, а најсрећнији је када "држи рекет у рукама" и да нема те љубави не би и даље играо.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести