Ђоковић надиграо Монфиса и пласирао се у финале Дубаија где га чека Циципас

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале АТП турнира категорије 500 у Дубаију.
djokovic, fonet
Фото: FoNet

Ђоковић је у полуфиналу савладао Монфиса после великог преокрета – 2:6, 7:6, 6:1. То је 17. победа Ђоковића над Монфисом и 17. узастопна од старта сезоне.

Монфис је са већом жељом ушао у овај меч и одмах на старту имао је брејк лопту, коју је Новак спасао. Трећи гем трајао је 13 минута, Новак је спасао једну брејк и пропустио пет гем лопти, а када је стигла следећа брејк лопта спаса није било и Монфис је дошао до предности – 1:2. Ђоковић је много грешио из форхенда, сервис је слабо функционисао, а Монфис је одлично играо, па је уследио нови брејк, којим је Француз решио први сет – 6:2.

На старту другог сета Новак је одиграо катастрофалан гем, у следећем гему Монфис је без изгубљеног поена дошао до брејка, а затим је у наредном потврдио брејк за 3:1. Међутим, Новак се није предавао и освојио је наредна четири гема заредом, направивши први брејк у мечу за 4:3. Пропустио је сет лопту при резултату 5:4, затим још три при резултату 6:5 и меч је отишао у тај-брејк. У тај-бреку Ноле није освојио ниједан поен на свој сервис и Монфис је стигао до 6:3 и три меч лопте. Али, онда се Ђоковић пробудио, додао је гас и стигао до 7:6 са два мини-брејка. Узвратио је Монфис, али није имао довољно снаге, па је после спасене три меч лопте Новак увео меч у трећи сет – 10:8 у тај-брејку.

У трећем сету су разменили по један сервис гем на старту, а затим је Новак направи брејк без изгубљеног поена – 2:1. Потврдио је брејк и направио још један, па је дошао до 5:1, а онда и добио овај сет, тиме и меч.

У финалу ће играти против грчког тенисера Стефаноса Циципаса, који је лако надиграо Британца Данијела Еванса са 6:2, 6:3. После три уводна гема без брејка и вођства Еванса од 2:1, Циципас је заиграо фенонемално и освојио наредна четири гема, уз два брејка, што му је донело вођство у сетовима. У другом сету брејк је стигао на самом старту и није било дилеме ко ће доћи на крају до победе.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести