Ђоковић: Некад се питам да ли треба да се укључим у политку

БЕОГРАД: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је рекао да увек покушава да представи Србију у најбољем могућем светлу и да се понекад пита да ли треба да се укључи у политику или ствари у тенису које нису само у вези с игром.
Novak Djokovic/Fonet
Фото: FoNet

Све што радим, радим савесно и одговорно. Целог себе улажем у то. Не знам да радим ствари на пола. Увек покушавам да помогнем и да представим своју државу на најбољи нацин. Када сретнем људе у Србији, ја разговарам са њима, али не желим да се ограничим само на своју земљу, да волим само њу, а да мрзим остале, рекао је Ђоковић за Екип, а преноси портал Б92.нет.

Српски тенисер говорио је и да жели мир у свету, а на питање да ли је његово словенско порекло утицало на карактер, истакао је да сви ми имамо генетску меморију.

Постоје разлози због чега смо рођени на неком месту у неко време. Моји корени су утицали на мој развој и тенис. Растао сам током рата, под бомбама. Морао сам да се борим два пута да бих устао. На крају, срећан сам што сам доживео сва та искуства. То не бих рекао у то време, било је одвратно, закључио је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести