ЂОКОВИЋ О ТРЕНЕРУ: Иванишевић пријатељ за живота, немам идеју ко ће га заменити; Пилић ујединио Србе и Хрвате

БЕОГРАД: „Горан је пре свега мој и пријатељ моје породице за живота. После шест година писања историје дошло је до засићења, одлучили смо да завршимо сарадњу, али још немам идеју ко ће га заменити, рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић, дан након разлаза са трнером Гораном Иванишевићем.
TANJUG/ STR/ bs
Фото: TANJUG/ STR/ bs

Ђоковић је вечерас у београдском Дому омладине присуствовао премијери филма о Николи Пилићу "Легенда", у чијој је тренерској Академији у Минхену провео важан део каријере.

"Растали смо се позитивно, дошло је до тачке засићења, после шест година писања историје, освојили смо бројне титуле, прошли смо кроз сиро инмрешето  депортацију, дисквалификацију, прилично непријатно, али увек је био ту за мене и имао је људски однос према мени", истакао је Ђоковић новинарима у Београду.

Људске вредности су увек изанд свега, због тог односа и хемије дошао је и резултат, нагласио је Ђоковић.

"Њему све најбоље желим, а што се тиче наредне етапе, још немам јасну идеју ко бин то могао да буде и да ли ће то неко уопште да буде. Увек сам имао тренере уз себе, али свакако да ће јавност бити благовремено обаештена", поручио је Ђоковић.

Пилић је мој тениски отац, једини је ујединио Србе и Хрвате

„За мене је посебан осећај био гледати филм о Николи Пилићу. Више пута сам рекао да је он мој тениски отац, а једини је успео да уједини Србе и Хрвате и са те две репрезентације освоји Дејвис куп, рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић.

Он је вечерас у Дому омладине присуствовао пројекцији филма "Легенда" о чувеном тренеру.

"Било је емотивно, присетили смо се и дана које сам као дечак и тинејџер провео у његовој Академији, али и заједничког освајања Дејвис купа 2010. године. Он је једини ујединио Србе и Хрватеy тиме је показао племенитос, мада су ратне ране и даље свеже јер је најважнији тимски трофеј у нашем спорту освојио и са Србијом и Хрватском, као и Немачком", истакао је Ђоковић на конференцији за медије.

Он је истакао да је освајање Дејвис купа дало велики подстрек и њему и Виктору Троицком и Јанку Типсаревићу.

"Ја сам 2011. нанизао 40 победа и имао најбољу сезону у каријери, Виктор дошао надомак Топ 10, а Јанко до седмог места. Такође, његов пример са оснивањем АТП ме подстакао да направим Асоцијацију играча. Пилић је легенда нашег спорта и узор" поручио је Ђоковић.      

„Ово вечерас. Гледати филм уз који су евоциране неке успомене из мог детињства. И наравно слави велику каријеру Никија који је у мом животу одиграо јако значајну улогу. Захваљујући мојим родитељима отишао сам у академију Никија Пилића са 12, 13 година у веома изазовним временима и то је најбоља могућа одлука коју су донели. Прихватио ме је као сина и у сарадњи са мојим родитељима родила се оваква каријера. Пуно дугујем овом човеку, хвала Ники за све. Хвала ти и што си толико тога лепог урадио за тенис и за Србију којој си донео једини Дејвис куп. Ујединио си две нације које су братске нације, али које су прошле тешке тренутке – рекао је Ђоковић.

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести