ЂОКОВИЋ ОДУШЕВИО ОВИМ ПОТЕЗОМ Син Новаковог ривала болује од ТЕШКЕ болести, а Ноле још једном показао своју величину

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић тријумфално је започео одбрану титуле на Ролан Гаросу победом против Француза Пјер Иг Ербера 3:0 по сетовима 6:4, 7:6 (7:3), 6:4.
a
Фото: Youtube Prinscreen

Није било лако српском тенисеру са "жилавим" домаћим играчем, а велики проблем је представљала сада већ традиционално непријатељски настројена публика која је провоцирала Србина. Оно што је некако постао и заштитни знак Ђоковића јесте шмекерско понашање и једна врста господства коју демонстрира на сваком мечу, а то је био случај и на стадиону "Филип Шатрије".

Наиме, Србин није славио поене у препознатљивом стилу, већ се контролисао и суздржавао вероватно солидаришући се са приватним проблемима које има његов противник. Наиме, Ерберовом четворомесечном сину Леандреу дијагностификован је урођени хиперинсулинизам, ретка генетска болест због које је недавно имао тешку десеточасовну операцију на његовом панкреасу.

Србин је очигледно за то сазнао и на тај начин је желео да пружи подршку свом ривалу и показао величину по ко зна који пут. Његов став коментарисала је и бивша француска тенисерка Марион Бартоли која је рекла да Новак жели да искаже поштовање према Ерберу.

- Мислим да се Новак контролише и суздржава. Вероватно је чуо за болест Пјер Иговог сина. Жели да му покаже поштовање - рекла је Бартоли.

Новак ће се у другом колу турнира састати са Шпанцем Робертом Карбаљесом Баеном, 63. тенисером света. Шпанац је у 1. колу савладао Француза Константа Лестијена са 3:1, по сетовима 6:3, 7:5, 4:6, 6:2. У међусобним мечевима резултат је 2:0 за Ђоковића.

Први пут су играли 2019. на УС Опену, када је Новак славио са 6:4, 6:1, 6:4, а други пут прошле године на Аустралијан опену када је Србин славио са 6:3, 6:4, 6:0.

Најбољи тенисер света присуствовао је дуелу његовог великог ривала Рафаела Надала против Александра Зверева у првом колу турнира. Ноле је желео да види можда један од последњих мечева у каријери Шпанца са којим је водио неке незаборавне борбе на терену. Говорио је после меча са Ербером и о могућем опроштају "шпанског бика" од тениса.

- Сви смо хтели да осетимо атмосферу, да бацимо поглед на овај тренутак који је можда јединствен. Видео сам да су били и Ига и Алкараз. Ово је можда његов последњи тренутак на терену, али ја се надам да то није случај - рекао је Ноле.

Курир спорт

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести