Ђоковић предводи Србију на Дејвис купу у Мадриду

БЕОГРАД: Први тенисер света Новак Ђоковић предводиће репрезентацију Србије на завршном турниру Дејвис купа у Мадриду у новембру.
zimonjic, tss
Фото: Ненад Зимоњић, фото: Тениски савез Србије

Селектор Ненад Зимоњић потврдио је да ће освајач 16 грен слем титула играти на турниру који се одржава од 18. до 24. новембра у "Каха магики", где се Србија налази у А групи са Француском и Јапаном.

Имамо фантастичну вест, Новак ће учествовати на финалном турниру у Мадриду. Имао сам прилике да разговарам са њим у Њујорку, дан уочи почетка УС опена. Новак је потврдио да ће се придружити тиму у Мадриду, биће огромно појачање за нас и сви са нестрпљењем очекујемо учешће на том такмичењу, рекао је Зимоњић, а преноси сајт ТСС.

Зимоњић је најавио да ће коначан списак објавити одмах по завршетку Мастерса у Шангају, односно после 13. октобра.

Дефинитивно, са Новаком имамо огромно појачање, веома ми је драго да ће се прикључити тиму након дужег одсуства. Он сам је рекао да ће му бити велико задовољство да поново игра за репрезентацију и да се ужелео играња за наш тим, поручио је селектор.

Репрезентација Србије први меч у Мадриду игра 20. новембра против Јапана, а дан касније на програму је дуел са Француском.

Према новом формату Дејвис купа, односно турнирском - први пут за 117 година, из групе у четвртфинале сигурно иде само победник.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести