Ђоковић: Рекет је клизио из руке, проћи ћу у финале

ЊУЈОРК: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић истакао је да је у тешким временским условима стигао до победе над Аустралијанцем Џоном Милманом за полуфинале на Ју-ес опену.
Novak Djokovic/Fonet
Фото: FoNet

Ђоковић је 55. тенисера света, који је у претходној рунди изненадио Роџера Федерера, савладао 6:3, 6:4, 6:4 и изборио 11. узастопно полуфинале на гренд слему у Њујорку.

"Мучили смо се, знојили много и мењали мајице, а рекет је клизио низ руке. Трудио сам се да останем фокусиран и дођем до победе. Дефинитивно, услови нису били лаки", рекао је Ђоковић после меча.

Ђоковић је објаснио и потез Милмана да у току меча оде у свлачионицу да пресвуче мајицу.

"Извинио ми се, рекао је да мора да се пресвуче јер се много ознојио. Одговорио сам да је то у реду, свакако ми је пријала мала пауза да се одморим и опустим".

Српски ас каже у потпуности ужива на Ју-ес опену и да има више разлога зашто је 11 година у низу међу четири најбоља на истом месту.

"Све ми се свиђа, много људи долази на мечеве, осећа се страст. Волим да играм на Ју-ес опену, не баш ову влажност, али остало да. Немам намеру да се зауставим на полуфиналу, верујем да ћу проћи", закључио је Новак.

Ђоковић се у борби за финале састаје са Јапанцем Кеијем Нишикоријем.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести