Ђоковић: Руд је још један специјалиста за шљаку

Српски тенисер Новак Ђоковић је био задовољан пласманом у полуфинале Мастерса у Риму, иако је до тога морао тежим путем.
Novak Djokovic/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић

Савладао је Доминика Кефера и добио дуел после два сата и 12 минута борбе.

"Свака му част како се борио и вратио, али себе морам да кривим што сам морао да играм трећи сет. Имао сам брејк и сервис, све је изгледало добро, али ово је шљака и све може да се промени у секунди", рекао је Новак после меча.

О Кепферу је имао само речи хвале.

"Знам га претходних неколико година, фин је момак, има незгодан леворуки сервис, погађа чудне углове. Када осећа лоптицу улази и на форхенд и бекхенд. Његова игра је идеална за ову подлогу", додао је Новак.

Следећи ривал је Каспер Руд из Норвешке.

"Још један специјалиста за шљаку. На њој се осећа најкомфорније, у полуфиналу је. Знам да сам фаворит због ранга, али све је могуће. Погледаћу га, урадићу 'домаћи задатак' и бити спреман за сутра".

Потом се Ђоковић обратио и на српском језику.

"Водио сам 6:3. имао брејк и лопте за дупли брејк. Имао сам неке некарактеристчне грешке. Али ако се очекује такав пад у игри негде, то је шљака где се лако промене ствари. У трећем сету сам одиграо доста добро и чврсто, ту сам задовољам. У полуфиналу сам и спремамо се за сутра", истакао је Србин.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести