Ђоковић с 3:0 савладао Шаповалова за седмо финале Вимблдона

ФОНЕТ: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале Отвореног првенства Енглеске у Вимблдону, пошто је данас у полуфиналу победио Канађанина Дениса Шаповалова са 3:0 - 7:6 (7:3),7:5, 7:5.
ф
Фото: Танјуг/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

Ђоковићу је то седмо финале Вимблдона, а за шесту титулу бориће се са Италијаном Матеом Беретинијем, који је у првом полуфиналу савладао Хуберта Хуркача са 3:1.

Првом играчу света биће то 30. гренд слем финале у коме ће покушати да освоји 20. титулу, по чему би се изједначио са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом.

 

Ноле: Предаја никад није опција

Кад станем на терен нема повлачења. Када изађем овде, покушавам да извучем максимум . Предаја никад није опција“, рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић после победе против Дениса Шаповалава и пласмана у финале Вимблдона.

Ђоковић ће у недељу играти 30. грен слем финале, за 20. титулу против Италијана Матеа Беретинија.

"Грен слемови су ми сада све. Привилегован сам што пишем историју спорта који волим. То ме инспирише. Ипак, морам и да блансирам, да будем свестан тренутка у коме сам. За мене постоји само наредни меч, не размишљам ни о чему другом", поручио је Ђоковић, а пренео Спорт Клуб.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести