Ђоковић саопштио план за спас тениса

Новак Ђоковић предложио је модел по којем би око четири милиона долара било дистрибуирано оним тенисерима који су најугорженији током паузе због коронавируса.
djokovic, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Steve Christo)

Џон Вертхајм, новинар "Теннис ТВ", пренео је писмо најбољег тенисера света које је било упућено осталим АТП тенисерима.

Ђоковић у њему предлаже на који начин би могли да помогну слабије рангираним тенисерима који тешко живе јер немају приходе од турнира, а спонзорски уговори им нису јаки.

"Ево шта смо предложили. Најбољих 100 на свету у синглу и најбољих 20 у дублу ће учествовати у финансијској подршци Фонда слабије пласиране тенисер. Најбољих пет на свету донираће 30.000 долара, од 5. до 10. места издвојиће 20.000, од 10. до 20. 15.000 долара, тенисери рангирани од 20. до 50. донираће 10.000 долара, док ће они од 50. до 100. уплатити 5.000 долара у фонд", пише Новак у писму и наставла:

"Најбољих 20 у дублу донираће 5.000 долара, тотална сума би требало да буде 1.050.000 долара. Када на то додамо суму коју би требало да донира АТП, а потом и Гренд слемови, доћи ћемо до суме од око четири до четири и по милиона долара".

И, то није све.

"Роџер, Рафа и ја предложили смо да 50 одсто од наградног фонда завршног турнира у Лондону (ако се одигра у новембру/децембру) иде у Фонд. Не знамо да ли ће се одиграти турнир и ако се не одигра, онда би исто требало да се уради на Аустралијан опену 2021. године. Не само нас тројица, сви који будемо учествовали на Завршном турниру или Аустралијан опену требало би да донирамо оно што смо освојили. То је фер начин да сви учествују".

Пре неколико недеља слабије рангирани тенисери жалили су се како немају довољно новца да плаћају основне потребе, као што су рачуни, намирнице...

(Б92)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести