Ђоковић савладао Агута, у осмини финала против Вердаска

ПАРИЗ: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Ролан Гароса, пошто је данас у осмини финала савладао Шпанца Роберта Баутисту-Агута 6:4, 6:7 (6:8), 7:6 (7:4), 6:2.
Novak Djokovic/Fonet
Фото: FoNet

Био је то њихов осми међусобни дуел и седма Ђоковићева победа после скоро четири сата игре.Ђоковићев наредни ривал биће још један Шпанац Фернандо Вердаско, који је раније данас савладао Бугарина Григора Димитрова 7:6 (7:4), 6:2, 6:4. 

Српски тенисер одиграо је један од најтежих мечева ове сезоне, али је на крају после скоро четири сата савладао веома упорног Шпанца.

Ђоковић ће у осмини финала играти Фернанда Вердаска, који је након три сета савладао фаворизованог Григора Димитрова.

Новак је веома сигурно отворио први сет и деловао је много боље на терену него у претходна два дуела. Први пут запретио је у осмом гему када је имао две брејк лопте, међутим Агут их је спасао и дошао до изједначења, 4:4. 

Ђоковић, 22. играч света, лако је добио наредни гем, а онда је направио велики притисак на сервис Шпанца и то је уродило плодом. Ноле је направио брејк и дошао до предности од 1-0 у сетовима. 

Током другог сета Роберто је подигао ниво игре и почео је да дугим поенима умара Новака. Готово је све враћао у терен и то је у неколико наврата изнервирало нашег играча. Ђоковић је и поред тога био доминантнији, али у завршници сета није успео да искористи три сет лопте.

Ушло се у тај-брејк, а тамо је Агут био концентрисанији и са 8:6 добија 13. гем другог сета. Новак је направио неколико катастрофалних грешака и Шпанац је то искористио. 

Трећи сер испоставиће се као кључан. На обе стране су се ређали брејкови, а Шпанац је изгледао доста боље на терену. Агут је водио са 5:3, сервирао је за 2-1 у сетовима и чинило се да ће српски тенисер изгубити овај период игре. 

Ипак, 22. играч света прави брејк, потом добија свој сервис гем и изједначава на 5:5. Потом су обојица добила лако своје гемове и ушло се поново у тај-брејк. Новак је сада био доста бољи и са 7:4 добија 13. гем. 

Током четвртог сета на терену је постојао само један играч. Ђоковић је цртао на терену, као некада, и заслужено са 6:2 добио је четврти сет.

"Опет је био одличан амбијент, било је лепо за игру. Мало сам уморан, али сам задовољан што сам добио меч", изјавио је Ђоковић после меча.

Новак је за Агута имао само речи хвале и рекао да је да је играо стрпљиво, што је нешто што карактерише Шпанца. 

"Он је специјалиста за подлогу, играо је изузетно упорно и стрпљиво. Имао сам и ја стрпљења и ипак сам прошао. Услови су сада прилично тешки, мало сунце, облачно, мало киша. Све је то уобичајено на овом турниру. Морам да се посветим породици и деци, то је мој најбољи опоравак и добро ћу се спремити за следећи меч", рекао је Ђоковић. 

Новак Ђоковић рекао је да је меч против Роберта Баутисте Агута на Ролан Гаросу био добар тест за њега.

"Задовољан сам што сам успео да пребродим овакав изазов данас, јер је било врло незгодно играти против играча који не промашује много и у условима који су доста тешки. У одређеним тренуцима меча је било као играње у блату, доста ниско су одскакале лоптице, што је њему одговарало, он игра поприлично равно", рекао је Ђоковић новинарима после меча. 

"Добро је имати овакав меч, овакав тест, и драго ми је што сам успео да завршим овај меч. У трећем сету је врло лако могло да оде на његову страну, док је четврти био најбољи на овом турниру. Не осећам се превише уморно, идемо даље", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је у другом сету поломио рекет.

"Емоције су ту, биле су изражене, и на позитиван и на негативан начин, што је нормално када играте на овом нивоу. Нисам поносан и срећан када поломим рекет, али дешава се и то је све саставни део спорта", рекао је он.

Наредни противник Ђоковића биће Шпанац Фернандо Вердаско.

"Нисам играо дуго са њим, тако да ће бити занимљив меч. Он је увек незгодан противник, јер има комплетну игру. Када је психички чврст и присутан и физички спреман, он може да победи сваког тенисера, поготово на овој подлози", рекао је Ђоковић.

Ролан Гарос се игра за укупни наградни фонд од 39.197.000 евра.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести