Ђоковић се после 13 година враћа  враћа на турнир у Аделејду

Други тенисер света Новак Ђоковић би пре Аустралијан опена требало да се после 13 година врати на АТП турнир у Аделејду у којем је освојио трећу титулу у каријери, јавља Радио телевизија Србије.
novak djokovic
Фото: Tanjug (AP Photo/Christophe Ena, File)

Новак ће 2020. годину отворити АТП купом, на којем ће заједно са Душаном Лајовићем представљати Србију од 6. јануара.

Очекивало се да Новак направи паузу до Аустралијан опена (20. јануар), али изгледа да се предомислио, на велико изненађење тениске јавности.

Тениски новинар Мичал Самулски на свом Твитер профилу објавио је информацију да се Новак Ђоковић одлучио на турнир из серије 250 у Аделејду.

Ђоковић је први и једини пут наступао у на турниру у аустралијском граду давне 2007. године, када је у финалу победио Криса Гучионеа са 6:3, 6:7 (6-8), 6:4 и освојио трећу титулу у каријери.

Тај турнир се 12 месеци касније угасио, а сада, 2020. године, враћа у календар мушког тениса у виду великог пројекта Тениског савеза Аустралије.

Поред Новака, за Аделејд су се до сада одлучили Алекс де Минор, Феликс Оже-Алијасим, Лука Пуј, Андреј Рубљов, Тејлор Фриц, Пабло Карењо-Буста, Кристијан Гарин, Јан-Ленард Штруф...

Наградни фонд новог турнира, који је на програму од 12. до 18. јануара, биће 561.345 долара, од чега ће победнику припасти 89.435 америчких новчаница.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести