ЂОКОВИЋ СПРЕМАН ЗА АУСТРАЛИЈАН ОПЕН: Увек је част представљати Србију, надам се да ће трибине бити пуне

ПЕРТ: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је данас у Перту да ће му бити част да представља Србију на Јунајтед купу, преносе аустралијски медији.
djokovic
Фото: Davis Cup/Printscreen

Ђоковић је јуче у Ријаду одиграо егзибициони меч са Карлосом Алкаразом, а данас је стигао у Перт. Алкараз је победио јуче Ђоковића 4:6, 6:4, 6:4.

Најбољи тенисер света је по доласку у Перт рекао да је спреман за Јунајтед куп и Аустралијан опен.

"Прошло је доста времена откако сам играо овде. Сећам се да је сваки пут када сам играо у Перту било сјајно. Људи овде у Аустралији воле тенис, генерално спорт, тако да не очекујем ништа мање ни сада. Сигуран сам да ће сви уживати", изјавио је Ђоковић, преносе локални медији у Перту.

Јунајтед куп ће бити одигран од 29. децембра до седмог јануара, а Србија ће бити у групи са Чешком и Кином. Србија ће 31. децембра играти са Кином, а три дана касније са Чешком.

"Увек је част представљати Србију. Надам се да ће трибине бити пуне и да ће много људи доћи да гледа наше мечеве. Биће то добар увод за Мелбурн", истакао је српски тенисер.

Ђоковић ће потом од 14. до 28. јануара бранити титулу на Аустралијан опену.

"Надам се да ово није последњи пут да играм у Аустралији. Увек се радујем да дођем овде. Осећам да сам годинама уназад овде играо свој најбољи тенис и имао сам јаку подршку", закључио је Ђоковић.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести