ПРЕОКРЕТ АЛКАРАЗА ПРОТИВ ЂОКОВИЋА за победу у егзибиционом мечу у Ријаду

Шпански тенисер Карлос Алкараз победио је Новака Ђоковића у егзибиционом мечу у Ријаду 4:6, 6:4, 6:4 на отварању нове сезоне.
1
Фото: Printscreen

Двојица најбољих тенисера света одиграли су сјајан меч и најавили још једну врло занимљиву борбу за трофеје током наредне године. Алкарас и Ђоковић су приредили прави спектакл пред око 40.000 људи у Ријаду, који су гледали меч, који је трајао сат времена и 52 минута.

Шпанац је правио рани брејк у сва три сета, у прва два у Новаковом првом сервис гему, у „мајсторици“ при резултату 1:1, након чега је 16 година старијем ривалу било потребно много енергије да се избори са сјајним почетним Алкаразовим сјајним почетним ударцем.

Новак је лоше ушао у меч, Алкарас је одмах настарту дошао до две брејк лопте, искористио другу и повео 1:0 у гемовима. Успешно је потврдио исти. Српски тенисер је заиграо боље у наставку, успео да одузме сервис Шпанца и дође до изједначења у четвртом гему – 2:2. У наставку је вођена велика борба, али оба тенисера су била сигурна на своје сервисе, све до 10. гема. Алкарас је имао сервис, а Ђоковић 5:4, убрзо је Новак дошао до три сет лопте и искористио је прву за вођство у сетовима – 1:0.  Новак је у други сет ушао идентично као у први, поново је Шпанац имао две брејк лопте и искористио прву за рано вођство – 1:0. Алкарас је успео да потврди брејк, а онда умало дође до новог у трећем гему, имао је брејк лопту, коју није успео да искористи и Новак је освојио гем на свој сервис – 1:2. До краја другог сета није било узбуђења, сигурни су били обојица на свој сервис, а Шпанац је искористио предност са старта да дође до изједначења – 1:1. Сет је завршио у великом стилу са два сервис аса.

Фото: Printscreen

У трећем сету је виђена велика борба. Новак је коначно добро ушао у трећи сет и сигуран био на свој сервис, исто и Алкарас. Ипак, у трећем гему Шпанац је поново дошао до две брејк лопте и прву искористио за предност, пошто је потврдио брејк на свој сервис – 1:3. После велике борбе у шестом гему, Ђоковић је успео да дође до изједначења, имао је три брејк лопте, трећу је искористио, а потом сигуран био на свој сервис – 4:3. Наставили су изједначено, али у деветом гему после три брејк лопте Алкарас долази до нове предности. Сервирао је за победу и без изгубљеног поена дошао до исте – 6:4.

Србину је ове године припало полуфинале Ролан Гароса, финале Синсинатија и полуфинале завршног АТП турнира у Торину, док је Шпанац тријумфом у финалу Вимблдона зауставио најтрофејнијег играча свих времена у походу на свети тениски грал – календарски слем.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести