Ђоковић титулом у Синсинатију до новог рекорда

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је мастерс турнир у Синсинатију савладавши Роџера Федерера резултатом 2:0 (6:4, 6:4).
EPA-EFE/TANNEN MAURY
Фото: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Новак Ђоковић је овом победом освојио свих девет титула у Мастерс 1000 серији.

Први сет Ђоковић је решио брејком при резултату 3:3, те повео са 4:3. Потом је освојио гем на свој сервис, а до краја је била само рутина.

Сично је било и у другом сету. При истом резултатум дакле 3:3 у гемовима, Ђоковић је направио брејк и мирно привео сет крају.

Федерер је направио необично много грешака, што је Ђоковић знао да искористи.

Новак је први играч у историји који је успео да дође до Голден Мастерса, односно дошао је до успеха који нико није успео да оствари од када је АТП 1990. године успоставио важећи систем.

Ђоковић: Посебан моменат за мене, вредело је чекати

СИНСИНАТИ: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић након освајања Синсинатија и комплетирања "Златног мастерса" рекао је да је вредело чекати и оценио да је можда и нереално што се тако брзо после операције вратио на највиши ниво.

"Ово је заиста посебан моменат за мене, први пут стојим овде са победничким трофејом, пет финала сам изгубио, већину од Роџера. Хвала ти што си ме "пустио" да једном победим", мало се и нашалио Ђоковић и додао да је увек задовољство "делити терен" са тако великим шампионом, као што је Швајцарац.

Српски ас се захвалио свом тиму, породицу која је код куће и како је рекао, осећа њихову енергију.

"Тежак период је иза мене, операција, можда је било и мало нереално да се овако брзо вратим на овај ниво, освојим Вимблдон и овај трунрир који ми је недостајао. Било је вредно чекати ову титулу, враћати се сваки пут и једва чекам да се опет видимо", поручио је Ђоковић.

Он је у финалу Синсинатија савладао Федерера 6:4, 6:4 и тако, као први у историји, освоји трофеје на свих девет мастерс турнира.

Ђоковић је у каријери тријумфовао и на сва четири Гренд слем турнира, а са репрезенрацијом Србије и у Дејвис купу.

Фото: EPA-EFE/TANNEN MAURY

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести