Ђоковић тренирао на шљаци у Марбељи

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић вратио се тренинзима на теренима “Пуерте Романо” у Марбељи.
djokovic, fonet
Фото: FoNet

Србин је у том шпанском граду провео период изолације са породицом, а сада је коначно после рада у кућним условима изашао и на прави начин одрадио први тренинг.

Јуче је био и први дан када су дозвољени тренинзи на спортским теренима, па Новак није губио време. Његов спаринг партнер био је Карлос Гомез Ерера, који је тренутно 428. играч света, а радили су на шљаци.

Пре принудне паузе Ђоковић је почетком године са репрезентацијом Србије освојио АТП куп, потом је тријумфовао на првом Гренд слему Аустралијан опену, а потом и у Дубаију.

Био је то одличан почетак сезоне за српског тенисера, који је био у доброј форми, али је, као и сви, морао да се помири са чињеницом да неће бити у прилици да све спроведе како је планирао.

Тренинзи су почели, када и такмичења још увек нико не жели да прогнозира.

Рајли Опелка: Новак је најбољи на свету

Амерички тенисер Рајли Опелка изјавио је да је студирао игру Новака Ђоковића и паузу искористио да се угледа на српског аса у бројним сегментима. Високи 22-годишњи Американац аналазирао је Ђоковићев повратак у сам врх тениса након бројних проблема током 2018. године, а у сличној позицији је и он.

- Радим комбинацију вештина. Пре сам много раније правио кораке према лоптици, а сада сам то променио. Гледао сам Ђоковића како прилази, како удара лоптицу и како отвара стопало. Када му сервирају, небитно на коју страну, можеш да видиш успорен видео његовог потеза, када раздвоји корак, моментално окрене стопало. Први потез је невероватно, јако брз и чист. Када ритернира има добро држање, баланс и тај први корак је кључан. То ради боље од свих, зато је најбољи тенисер света – казао је Американац за Рекет магазин.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести