Ђоковић: Трудите се да будете позитивни и градите имунитет

БЕОГРАД: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да време у изолацији због корона вируса проводи с породицом и да не памти када је толико времена могао да проведе с децом и супругом.
djokovic, fonet
Фото: FoNet

Проводимо јако квалитетно време с децом. За мене лично је то нешто што не памтим откако сам постао отац, да имам толико везаних недеља код куће и да будем са Јеленом и децом. Због природе мог посла стално сам на путу и ова ситуација је таква да се трудимо да на све гледамо што ведрије и позитивније. Желимо да се подсетимо неких ствари за које немамо довољно времена, које су потиснуте по страни, рекао је Ђоковић.

Освајач 17 грен слемова рекао је да има доста кућних послова, као и да је ту доста читања књига и физичких активности.

“Независно од величине простора, увек нешто може да се ради и то цу поделити као спортиста, вежбе које радим које ће значити људима како би и они остали активни”.

Ђоковић се захвалио Кини на помоћи Србији.

“Захвалио бих се Републици Кини што је несебично помогла Србији. Не само овог пута, везано за корона вирус, већ историјски. Они су нам велики пријатељи и увек су нам се нашли у неприликама као што је ова. Њихова помоћ нам много значи, не само у виду средстава и медицинске опреме, већ и виду највеће медицинске струке. Пре неколико дана је дошло десетак доктора из Кине, донели су са собом много искуства у руководењу овом тешком ситуацијом јер су они први били погођени корона вирусом. Хвала им из дубине срца у име нас и целе нације. Ситуација је изузетно непредвидива, свака помоћ је добродошла.”

Први тенисер света грађанима у Србији је поручио је да и овај тежак период проведу ведром и позитивном духу.

Има много панике и страха, све то разумем. Много људи је заражено, много их пати, много их је који се боје да ураде или кажу било шта. Оно што бих ја поделио најискреније, а што помаже мени и мојој околини, породици, пријатељима, јесте да се трудимо да што више времена проведемо у ведром и позитивном духу, да на све ово гледамо колико позитивније можемо. То је прва и основна ствар, а друго је да се гради имунитет јер на тај начин ћемо оспособити дефанзивни механизам против овог уљеза, рекао је Ђоковић је и које књиге чита.

Тренутно читам "Српско-српски речник" од Радована Дамјановића. Велики поздрав за господина Дамјановића и господу Деретића и Видојевића, који имају изузетно штиво о историји Срба. То ме јако интересује и то ових дана читам, закључио је Ђоковић, који је данас са супругом Јеленом Србији донирао милион евра за куповину респиратора и медицинске опреме.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести