Ђоковић у четвртфиналу мастерса у Риму

РИМ: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале турнира мастерс серије у Риму, пошто је данас најпре у другом колу победио Канађанина Дениса Шаповалова са 6:1, 6:3, а вечерас у осмини финала и Немца Филипа Колшрајбера са 6:3, 6:0.
Novak Đoković Foto:FoNet
Фото: Новак Ђоковић Фото:ФоНет

За пролазак у полуфинале Ђоковић ће сутра играти против Аргентинца Хуана Мартина дел Потра, кога је у досадашњих 19 међусобних дуела победио 15 пута.

Најбољи тенисери света данас су морали да играју по два меча, јер су у среду сви дуели били отказани због кише, и сви су били сигурни, јер су до четвртфинала стигли и Рафаел Надал и Роџер Федерер.Ђоковић је јутрос веома лако савладао Шаповалова. У својих осам сервис гемова изгубио је само осам поена, па млади Канађанин није био ни близу брејк шансе.

С друге стране, Новак је притискао сваки сервис гем противника и изборио је 13 брејк лопти, а искористио по две у сваком сету.Против Колшрајбера је мањих проблема било само у првом сету. Ђоковић је одмах преузео контролу брејком у другом гему и ту предност је успео да сачува до краја тог дела игре.

У другом сету први играч света је повео са 4:0, а мучио се само у четвртом гему, када је спасавао три бејк лопте. Када је успео да добије и тај гем, Колшрајбер се предао и наредна два гема су била само формалност.

Тако је Ђоковић доста безболно пребродио овај дан, који је могао да буде доста тежак. На терену је провео мање од два и по сата и није се превише потрошио ни физички, ни ментално.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести