ЂОКОВИЋ У ДРУШТВУ ЗИМОЊИЋА тренирао са Рунеом у Монте Карлу

Новак Ђоковић је стао на шљаку Монте Карла и одрадио вероватно први тренинг. Са друге стране мреже је био Холгер Руне а са његове Ненад Зимоњић, као тренер.
1
Фото: Printscreen/Sport klub

Очигледно је да су се два великана светског и српског тениса договорили о сарадњи, бар на мастерсу у Монте Карлу, а можда и дуже.

Оваква могућност је била већ најављена чињеницом да је Ђоковић на тренинзима у Београду прошле недеље у друштву Зимоњића тренирао на ТК Бејзлајн на Бановом брду. Било је видно да некадашњи број 1 у дублу није ту због дружења, нити спаринговања, већ да стручно допринесе Новаковој припреми за наредна такмичења. Чињеница да је последњег дана тренинга био присутан и Душан Лајовић, јасно је указивала да Ђоковић појачава рад, да му је за спаринг потребан врхунски професионалац, а не тенисер слабијег ранга као што је претходно био Бугарин Лазаров.

Осим Ђоковића и Зимоњића мало ко још зна шта су се они тачно договорили. Да ли је то сарадња само за мастерс у Монте Карлу или на много дуже. У тенису су чести пробни периоди, тако да се одлуке понекад доносе из недеље у недељу.

Јасно је и да ће задатак двоструког вимблдонског шампиона бити да реагује током мечева правим саветима, јер је баш недостатак таквих био један од разлога за прекид сарадње са Гораном Иванишевићем.

Хрватски стручњак је често био без праве реакције када је Ђоковић, у тренуцима када му није ишло, тражио праву подршку. Зимоњић је као дугогодишњи селектор у Дејвис купу, имао довољно прилика да избруси ту особину, а како ће то ићи у мечевима, видећемо већ за десетак дана када Новак буде отворио сезону на шљаци у Монте Карлу.

Иако цео свет тражи новог тренера Ђоковићу, јасно је да је Зимоњић сада најближи тој улози.

Мастерс у Монте Карлу се одржава следеће недеље.

(Спорт клуб)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести