Ђоковић упитан за Париз, обавезна вакцина за учешће

ПАРИЗ: Министарство спорта Француске саопштило је данас да неће бити изузећа од новог закона о вакциналним пропусницама, па би тако најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу могло да буде забрањено да игра на Ролан Гаросу, преноси Ројтерс.
djokovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Први тенисер света, који није вакцинисан против корона вируса, депортован је из Аустралије јуче пре почетка првог грен слем турнира у години, након што је изгубио судски спор на ком му је поништена виза. Француски закон о вакциналним пропусницама, који је парламент одобрио у недељу, захтеваће од људи да имају сертификат о вакцинацији за улазак на јавна места као што су ресторани, кафићи, биоскопи и возови.

"Правило је једноставно. Пропусница за вакцину биће уведена, чим закон буде проглашен, у установама које су већ биле подвргнуте здравственој пропусници. Ово ће важити за све оне који су гледаоци или професионални спортисти. И то до даљњег", саопштило је министарство.

"Сада, што се тиче Ролан Гароса, то је у мају. Ситуација би се могла променити, надамо се да ће бити повољнија. Видећемо, али јасно је да нема изузетака", наводи се.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести