Ђоковић: Вимблдон посебно задовољство, пут се наставља

ЛОНДОН: Победити на Вимблдону увек је био највећи сан, стално морам да подсећам себе колико је задовољство уживати у нечем оваквом. Знате да сам кад сам имао седам година правио овај трофеј код куће, а данас држим шести трофеј, рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић након победе против Матеа Беретинија у финалу Вимблдона.
2
Фото: Tanjug/ AP Photo/Alberto Pezzali

Ђоковић је стигао до 20. грен слема и изједначио се са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом.

Уједно, сада је актуелни шампион Аустралијан опена, Ролан Гароса и Вимблдона и имаће прилику да на УС опену комплетира календарски грен слем.

"Пут се наставља, надам се да ће се то догодити. Покушаћу, у одличној сам форми, играм добро, најбољи тенис на грен слемовима, то су највећи приоритети у овој фази моје каријере".

Искористио је прилику и да ода велико признање Федереру и Надалу.

"Нико неће да стане, то су две легенде, два најважнија играча са којима сам се сусрео и разлог зашто сам ја данас оно што јесам. Помогли су ми, када сам ушао у Топ 10 губио сам од њих, указали су му шта да радим, како да напредујем. И после 2010, 2011, у последњих 10 година све је невероватно", истакао је Ђоковић.

На питање за кога ће навијати у финалу ЕУРА, Енглеску или Италију рекао је:"Стављате ме у незгодну ситуацију. Волим фудбал и уживаћу у фудбалу", џентлменски је рекао српски тенисер.

Федерер честитао Ђоковићу: Посебна ера шампиона

Швајцарски тенисер Роџер Федерер честитао је великом ривалу Новаку Ђоковићу освајање Вимблдона и укупно 20. грен слема.

Ђоковић се на вечној листи изједначио са Федерером и Рафаелом Надалом.

"Новаче, честитам ти на твом 20. грен слему. Поносан сам што имам прилику да играм у посебној ери тениских саампиона. Сјајан наступ!", написао је Федерер на Твитеру.

Вучић: Новаче, Србија је поносна на Вас

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас честитку српском тенисеру Новаку Ђоковићу на освојеној титули на Вимблдону, саопштено је из службе за сарадњу с медијима председника Републике.

„Драги Новаче, од срца Вам честитам на величанственој победи и на 20. гренд слем титули! Србија је поносна на Вас, на Вашу борбеност, маестралну игру и снагу коју црпите и у најтежим тренуцима када би сви други одустали. Још једном сте показали несаломив дух који се никад не предаје и достојанство правог спортског аса! Изузетном игром сте поново исписали историју тениса, упркос свима и упркос свему. Желим Вам нове бројне победе, донели сте огромну радост Србији и свим правим поштоваоцима тениског спорта. Браво, Ноле! Идемо дал?е!”, наводи се у честитки председника Србије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести