Ђоковић: Захвалан што сам имао прилику да испишем историју

МЕЛБУРН: Први тенисер света Новак Ђоковић, који је освојио седму титулу на Аустралијан опену и тако исписао историју као први тенисер коме је то пошло за руком, изјавио је да је захвалан што је имао прилику да испише историју Аустралијан опена, своју личну историју и историју тениса уопште.
Novak Djokovic/Fonet
Фото: FoNet

Дефинитивно ми ласка, и захвалан сам што сам имао прилику да испишем историју овог турнира, своју историју и историју овог спорта који изузетно волим и коме сам јако посвећен, рекао је Ђоковић за РТС.

Према његовим речима, то је резултат велике посвећености у последње време, поготово последњих 12 месеци, који су били другачији од свега онога што је доживео у ранијим годинама бављења професионалним тенисом. 

Највише због операције лакта. И ево после 12 месеци с три освојена гренд слема од последњих четири и ево благословен сам, то је све што могу да кажем, казао је Ђоковић.

Он је истакао да не верује у било какве границе, ни професионалне ни људске, ни спортске, наводећи да је у животу све могуће.

То из прве руке могу да тврдим, јер сам то и сам искусио. Ја идем на победу у сваком мечу, на сваком турниру, то је сигурно, казао је Ђоковић.

Ђоковић је рекао да су му гренд слемови главни приоритет и да ту жели да оствари најбоље могуће резултате.

Ролан Гарос је следећи и то је још једна прилика да се вежу сва четири за редом, али има још пуно времена, има још пуно турнира на овој подлози, на шљаци. Морам на неки начин да се још боље спремим него што је то био случај прошле године на шљаци да бих имао прилику да ове године освојим Ролан Гарос, рекао је Новак Ђоковић.

Ђоковић је победио великог ривала Рафаела Надала из Шпаније 6:3, 6:2, 6:3 и освојио рекордну седму титулу на Аустралијан опену.

Ђоковић је исписао историју јер је постао најуспешнији тенисер у Мелбурну и с бројем трофеја осамосталио се испред Роја Емерсона и Роџера Федерера, али и стигао до 15. грен слема у каријери.

Тријумфом у репризи финала из 2012. године, када је такође Ђоковић славио, светски број један приближио се Надалу, који има 17, и Федереру с 20 најзначајнијих трофеја.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести