Ђорђе Ђоковић: Надамо се да ће бити публике на трибинама

БЕОГРАД: Жељно ишчекујемо одлуку Владе Републике Србије и кризног штаба да допустимо било какав број људи на трибине.
Djordje Djokovic/Adria tour
Фото: Адрија тур/Ђорђе Ђоковић

Имамо капацитет од 5.000 седећих места али би и 500 и 1.000 људи било и више него довољно. Доста нам је било играња пред празним трибинама", рекао је данас Ђорђе Ђоковић уочи ВТА и АТП турнира у Београду.

Београд ће у наредне две недеље бити престоница светског тениса, од 16. до 22. маја играће се ВТА турнир, док је од 22. до 29. маја на програму АТП турнир.

"ВТА турнир чији је наградни фонд 235.238 долара биће права прилика за наше тенисерке да догурају до самог краја.Трудимо се да што више наших тенисерки добије специјалне позивнице како би се показале у што бољем светлу, што свакако јесте примарни циљ", рекао је Ђоковић.

Конкуренција ће бити јака, а Ђоковић каже да ће учествовати неколико добрих играчица из Топ 40 на свету:

"Имамо Кики Бертенс која је била у топ 10. Имаћемо познату тенисерку из Русије Светлану Кузњецову. Нажалост било је и отказивања. Дона Векић и Венус Вилијамс су се повукле због повреда. Тешко је време, повређују се играчи и играчице и ми са тим морамо да се помиримо", каже Ђоковић.

Након женског, играће се турнир за мушкарце у периоду од 22. до 29. маја.

"Биће врло сличан број учесника као и на Сербиан опену у априлу. Изостаће Карацев и Беретини. Беретини је желео да се врати у Београд али се у исто време игра турнир у Парми. Новак ће играти што је лепа вест за нас. Такође, долази нам један од најатрактивнијих тенисера Гаел Монфис", рекао је Ђоковић.

Директор турнира је напоменуо и да ће протокол за тенисере бити олакшан у односу на пређашњи период.

"Слободније ће моћи да се крећу. Неће морати да буду по цео дан у хотелу. Моћи ће да излазе по ресторанима и шопинг центрима. Бићемо први турнир који ће имати такве слободне протоколе и због тога имамо позитивну реакцију играча. Једва чекамо да дођу и надамо се да ће бити у бољем расположењу него што су били у априлу", закључио је Ђоковић.

Наградни фонд АТП турнира у Београду је 511.000 евра.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести