Ђорђе Ђоковић: Само да Новак крене да игра, све остало ће доћи

БЕОГРАД: Директор тениског турнира Сербиа Опен Ђорђе Ђоковић рекао је да ће Београд и ове године бити спреман да угости неке од најбољих играча света.
s
Фото: Youtube Printscreen

Сербиа Опен ове године игра се од 17. до 24. априла на теренима на Дорћолу.

"За сада припреме теку сјајно, ушли смо у завршну фазу изградње трибина, села за навијаче, ВИП фоне ... Жељно ишчекујемо почетак турнира, да дочекамо играче, неке од најбољих тенисера света. Само да нас послужи лепо време и да гледамо сјајан тенис", рекао је Ђоковић Танјугу.

Наступ на београдском туниру из серије 250 потврдио је најбоиљи тенисер света Новак Ђоковић, а директор турнира најавио је да ће у престоници Србије доћи још неколико звучних имена.

"Имамо заиста сјајан списак играча. Ту је некадашњи грен слем шампион Доминик Тим, Андреј Рубљов, Карен Хачанов, Аслан Карацев, Гаел Монфис, Фабио Фоњини, Кристијан Гарин, наши домаћи тенисери ... Мислим да је то невероватан успех за један турнир из Београда из серије 250, да доведе такав број играча са таквим ранкингом. Жељно их ишчекујемо и очекујемо врхунски тенис на Дорћолу", истакао је он.

Ђоковић је истакао да није тајна да је велика жеља свих да турнир из серије 250 пређе у серију 500, као и да се много ради на томе.

"Нама не мањка ентузијазма, организације, људства, квалитета... Једино што нам преостаје јесте да добијемо ту лиценцу од АТП-а, да нас изаберу као турнир који ће да пређе из серије 250 у 500. Радимо на томе, преговарамо. Надамо се да ће овогодишњи Сербиа Опен да их подстакне да убрзају процес и да већ у наредним годинама можемо да гледамо тенисере на турниру из серије 500."

Новак Ђоковић ће сезону на шљаци почети на Мастерсу у Монте Карлу, који се игра од 9. до 17. априла.

То ће му бити тек други турнир у сезони, пошто је у фебруару изгубио четвртинале Дубаија, а у међувремену нису му дозвољени наступи у САД.

Након тога му следи турнир пред домаћом публиком, а његов брат истиче да ће најбољи тенисер света бити спреман за оно што га очекује у наставку сезоне.

"Новак је спортиста на једном потпуно другом нивоу, ми и не знамо како то изгледа. Он је успео после тешке повреде лакта да се врати и освоји све живо и да има неке од најбољих сезона. Не сумњам да је спреман да се врати на терен, да је жељан терена и победа. Потребан му је континуитет, што већи број мечева и такмичарског набоја. Само да он крене да игра и све остало ће доћи на своје", каже Ђоковић.

"Надамо се да ће сви ти туринир, заједно са Београдом, бити адекватна припрема за све тенисере, а нарочито за Новака да се припреми за оно сто му предстоји, то је Ролан Гарос, Вимблдон и сви најважнији турнири за њега. Ми радимо све да га дочека кваилтетна организације, да не мора брине ни о чему, већ да игра врухнски тенис. Како Новак, тако и сви остали тенисери", закључио је Ђорђе Ђоковић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести