Џумхур сервирао за меч, али Зверев се извукао и пласирао у осмину финала Ролан Гароса

Немачки тенисер Александар Зверев пласирао се у осмину финала такмичења, пошто је победио Босанца Дамира Џумхура, после пет сетова и велике борбе.
zverev, fonet
Фото: Aleksandar Zverev, foto: FoNet

Други носилац победио је после скоро четри сата (6:2, 3:6, 4:6, 7:6(3), 7:5), а у осмини финала играће против победника дуела Луке Пуја и Руса Карена Хачанова.

Џумхур је играо фантастично, а ближи победи је био чак и од Душана Лајовића, који је у претходном колу такође водио 2:1 у сетовима против младог Зверева.

Дамир је дошао у ситуацију да при вођству од 2:1, у четвртом сету сервира за меч при резултату 6:5. Тада ипак Саша остаје прибран, прави брејк са нулом и уводи сет у тај-брејк, који са лакоћом добија, а слична ситуација бива и у петом, одлучујућем сету. 

Ово је уједно прва Зверевова победа над топ 50 играчом на било ком Гренд слему, а тек други пут на највећим турнирима да се пласирао у четврто коло. Ова информација је посебно чудна с обзиром да млади Немац већ сада има чак три Мастерс титуле. 

Јапански тенисер Кеи Нишикори победио је домаћег тенисера Жила Симона после три сета – 6:3, 6:1, 6:3. 

Он ће у осмини финала играти против бољег из дуела Аустријанца Доминика Тима и Италијана Матеа Беретинија

Свитолина стала у трећем колу

Украјинска тенисерка Елина Свитолина, четврта носитељка турнира, испала је у трећем колу Ролан Гароса од Михаеле Бузарнеску из Румуније.

Бузарнеску је победила без већих проблема са 2:0 у сетовима (6:3, 7:5) и тако се пласирала у осмину финала.

Свитолина, која је недавно одбранила титулу на Мастерсу у Риму, добро је играла у прва два кола и ништа није наводило на то да би могло да дође до оваквог изненађења.

Тридесетогодишња Бузарнеску, која је тренутно 33. на ЊТА листи, на Ролан Гаросу забележила је прву победу у својој каријери на неком од Гренд слемова. 

Главни разлог победе Румунке је био знатно већи број винера - имала их је чак 33, наспрам Украјинкиних 11, док је Свитолина уједно направила и чак 29 неизнуђених грешки, а на први сервис освојила је само 46 одсто поена. 

Бузарнеску ће се у четвртом колу састаје са још једном носитељком, Медисон Киз из Сједињених америчких држава. 

Победу је остварила и Барбора Стрицова из Чешке, које је резултатом 6:2, 6:3 била боља од сународнице Катерине Синиакове, па ће се у следећем колу састати са Јулијом Путинтсевом.

Сестре Вилијамс у осмини финала

Америчке тенисерке, сестре Серена и Венус Вилијамс, пласирале су се у осмину финала Отвореног првенства Француске.

Оне су у другом колу победеле Сару Ерани из Италије и Кирстен Флипкенс из Белгије са 6:4, 6:2.

Сестрама Вилијамс додељена је специјална позивница за учешће у дублу на турниру који су освојиле 1999. и 2010. године.

Оне нису наступиле заједно у дублу на неком Гренд слем турниру још од Вимблдона 2016. 

Серена Вилијамс игра свој први Гренд слем турниру откако се породила, прошлог септембра. Она је у синглу стигла до трећег кола победом проитв Ешли Барти, док је њену старија сестра елиминисала Ћианг Ванг у првом колу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести