ЕНДИ МАРИ: Волео бих да играм против Новака Ђоковића на Аустралијан опену

МЕЛБУРН: Британски тенисер Енди Мари изјавио је данас да би волео да игра против Србина Новака Ђоковића на Аустралијан опену, преноси британски Телеграф.
Endi Marej foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Мари ће се у првом колу Аустралијан састати са Томасом Мартином Ечеверијем из Аргентине. Ако Британац победи Ечеверија у другом колу ће играти са бољим из дуела између Немца Јаника Ханфмана и Француза Гаела Монфиса.

Мари би евентуално у трећем колу турнира у Мелбурну могао да се састане са Ђоковићем.

"Био сам свестан да смо у истом делу жреба, али да се прво надам да ћу да дођем до трећег кола. Нисам био баш најбољи на гренд слемовима последњих неколико година, тако да ћу да будем концентрисан на тај први меч. Свакако да бих волео да имам ту прилику да играм против Новака, ако је могуће", изјавио је Мари после победе на егзибицији на Кујонгу против Аустријанца Доминика Тима 6:4, 6:2.

Ђоковић и Мари су последњи међусобни дуел одиграли 2017. године на АТП турниру у Дохи, а славио је српски тенисер 6:3, 5:7, 6:4. Ђоковић и Мари је требало да играју 2022. на мастерсу у Мадриду, али се Британац повукао пре меча због тровања храном.

Аустралијан опен је на програму од 14. до 28. јануара.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести