Европа куп: Пораз Србије за шесто место

Ватерполисти Србије поражени су у борби за пето место на Европа купу од репрезентације Црне Горе 16:14 (5:6, 5:2, 4:2, 2:4).
Filipovic Filip/Fonet
Фото: Filip Filipović, foto: FoNet

Слабом игром у одбрани, и посебно са играчем мање омогућили су Црној Гори да стигну до заслужене победе.

Сусрет ће се памтити и по јубилеју капитена Филипа Филиповића. Његов трећи гол је био 600 за репрезентацију.

Селектор Србије Дејан Савић је због повреде морао да одмори Прлаиновића а у тиму није био Виктор Рашовић.

На другој страни Црна Гора без кажњеног селектора Владимира Гојковића.

Прва четвртина била је са слабим ангажманом одбрана, голови су се ређали као на траци. Два успешна петерца Филиповића, два гола Пијетловића после сјајних асистенција Чука и Стојановића и ударци Мандића и Страхиње Рашовића.

Србија је имала два гола вишка 6:4 а Црна Гора стопостотну реализацију играча више 3 - 3.


600 голова Филипа Филиповића

Леп јубилеј капитена српске селекције Филип Филиповић. Његов трећи гол на утакмици са Црном Гором постигнут средином треће четвртине је био 600 за репрезентацију у 348 утакмица.

Филиповић је други стрелац у српској селекцији свих времена. Александар Шапић је први са 981 голом.

- Голови јесу важни али су резултати важнији - кратко је рекао капитен репрезентације.


У другој четвртини Србији у нападу ништа није полазило за руком. Три нереализована играча више, без правих решења. Са друге стране одбрана се мучила са играчем мање, Црна Гора је била далеко ангажованија. Гол за Србију је постигао Дедовић за 7:7 а потом је уследила серија 3:0 ривала да би Страхиња Рашовић шест секунди пред одмор погодио са играчем више и 8:10.

У трећем делу на голу Србије је био Димитрије Ристичевић. Ништа се није променило, већом жељом Црногорци су чували предност. Прва предност за четири разлике преполовили су Пијетловић и трећи пут из петерца Филиповић.

Био је то његов 600. гол за репрезентацију у 348 утакмица. Више наших голова није било али су зато Црногороци још два пута били ефикасни. Црна Гора је имала 15:10 почетком последњег дела када је Србија кренула боље.

Расположени за голове Пијетловић је смањио, придружио му се Јакшић за 12:15 (3,48), па Рашовић у наредном нападу. Одбранила се наша екипа два пута са играчем мање. Савић је решење тражио у тајм ауту (1,50). Добијен је играч више којег је реализовао на минут и 32 секунде до краја Ћук. Било је 15:14 за Црну Гору.

Црна Гора је имала прилику из петерца и Ивовић је није пропустио за 16:14.

Црна Гора - Србија 16:14 (5:6, 5:2, 4:2, 2:4)

ЗАГРЕБ: Базен Младости на Сави, судије: Будрамис (Грчка), Гомез (Шпанија). Играч више: Црна Гора 9 (6), Србија 11 (5). Петерци:Србија 3 (3), Црна Гора 2 (1)

ЦРНА ГОРА: Лазовић, Бргуљан 1, Радовић 1, Петковић 1, Банићевић, Попадић, Јановић 3, Укропина 2, Ивовић 3, Спаић 2, Драшковић 1, Муришић 2, Кандић. Тренер: Ивановски.

СРБИЈА: Ристичевић, Мандић 1, Дедовић 1, Ранђеловић, Ћук 1, Пијетловић 4, Лазић, Алексић, Јакшић 1, Филиповић 3, Стојановић, С.Рашовић 3, Митровић. Селектор Савић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести