Фед куп мечеви одложени, жреб за финале Светске групе Дејвис купа (17)

Међународна тениска федерација (ИТФ) одлучила је да због глобалне, светске епидемије корона вируса до даљњег суспендује мечеве Фед куп такмичења који су били на програму у априлу 2020.
tenis, freeimages
Фото: freeimages.com, ilustracija

Међу тим мечевима био је и плеј оф сусрет за пласман у квалификације Светске групе између селекција Србије и Канаде, који је требао бити одржан 17. и 18. априла у нашој земљи.

ITF COVID-19 Саветодавна група прати глобално ширење и утицај COVID-19 од почетка фебруара 2020. и у сталним су консултацијама са независним медицинским и путничким саветницима, као и међународним и националним властима.

"Ми смо екстремно разочарани што смо морали да донесемо овакву одлуку али не смемо да ризикујемо сигурност и здравље тенисерки, селектора, службеника или гледалаца. Оваква одлука није донета лакомислено. Претња Ковида-19 је веома озбиљна и зове све нас да одговорно реагујемо, и као федерација и као људска бића. Ова ситуација иде даље од спорта" рекао је Дејвид Хагерти, председник Међународне тениске федерације (ИТФ).

Одложен је и премијерни формат финала Светске групе Фед купа 2020. заказан за од 14. до 19. априла у у дворани „Ласло Пап” у Будимпешти на коме је требало да учествује 12

најбољих селекција света.

"Нови термини за финални турнир и бараж биће саопштени на време. Ми ћемо наставити да сарађујемо са нашим спортским колегама широм света како би се осигурало да је утицај вируса на играче, турнире, носиоце ТВ права и навијача најмањи могући. У међувремену, ИТФ ЦОВИД-19 Саветодавна група ће наставити да пажљиво прати ситуацију и даље одлуке ће бити засноване на чињеницама, званичним подацима и стручним саветима“ – закључио је председник ИТФ-а Хагерти.

Жреб за финални турнир Светске групе Дејвис купа који је на програму од 23. до 29. новембра 2020. у Мадриду биће одржан данас у седишту Међународне тениске федерације (ИТФ-а) у Лондон са почетком од 16 часова по локалном времену (17 часова по средње-европском коме припада и наша земља - Србија).

 

Носиоци група:

Група А Шпанија (шампион 2019)

Група Б Канада (финалиста 2019)

Група Ц Француска

Група Д Хрватска

Група Е УСА

Група Ф Србија

 

У другом „шеширу“ налазе се: Немачка, Италија, Велика Британија, Аустралија, Казахстан и Русија, док су у трећем „шеширу“ селекције: Шведске, Аустрије, Чешке, Колумбије, Мађарске и Еквадора.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести