Фед куп тим Србије против Луксембурга креће у битке за плеј-оф

МТС Фед куп селекција Србије играће у четвртак (06. фебруара) са почетком од 16 часова против селекције домаћина у оквиру Групе А на такмичењу I групе Евро-афричке зоне за 2020. годину које се одржава у Луксембургу.
Фед куп тим Србије
Фото: Фед куп тим Србије

Такмичење се одвија по рoунд робин систему, два сингла и дубл меч. 

Најбоља женска селекција Србије у саставу: Нина Стојановић, Александра Крунић, Олга Даниловић, Фатма Идризовић и селектор Татјана Јечменица Јевтић од 05. до 08. фебруара  боре се за пласман у плеj-оф а на том путу поред Луксембурга имају и препреку тим Шведске са којим се састају у петак (07. фебруара) од 14 часова.  Уколико забележи победе у мини плеј-офу наш тим очекује борба са победником Групе Б у којој се налазе: Пољска, Турска, Словенија. 

Српска тениска шампионка и репрезентативка Олга Даниловић спремна је за изазове које наш тим очекује наредних дана у Луксембургу.

„Одрадили смо неколико тренинга, одлично се осећамо и мислим да свима нама прија подлога. Спремни смо против кога год будемо играли и ко год буде играо од нас. Мислим да смо сви у доброј форми и спремни, жељни смо победе и да просто прођемо ову групу, сматрам да смо заслужиле и да сваки пут играмо срцем. Атмосфера је одлична“ – каже Даниловићева.

Најмлађа чланица и дебитант у Фед куп селекцији Србије, 15-годишња Фатма Идризовић пресрећна је што је део најјачег тима наше земље.

„Изузетно ми је драго што сам добила прилику да будем у Фед куп селекцији Србије, а увек ми је част и задовољство играти за нашу земљу, што сам и чинила претходних година у јуниорским селекцијама. Хвала селекторки на позиву. Ово је за мене велико искуство, јако сам срећна да сам овде са мојим колегиницама које су наши велики асови и чије искуство је огромно. Оне су ми велика подршка и инспирација за наставак мог тениског пута. Једва чекам да такмичење почне“ – истакла је Идризовићева.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести