Федерер: Надам се да ћу још једном играти на Вимблдону

ЛОНДОН: Швајцарски тенисер Роџер Федерер признао је данас да му недостаје играње на Вимблдону и да би волео да још једном наступи на трећем гренд слем турниру сезоне, преноси Би-Би-Си.
federer, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Ćarles Krupa)

Федерер (40) је морао први пут од 1999. године да откаже наступ на Вимблдону због повреде колена, због које не игра већ годину данас.

Швајцарски тенисер је допутовао у Лондон да би присуствовао прослави стоте годишњице Централног терена на Вимблдону.

Имао сам среће да играм много мечева на овом терену. Чудно је бити овде данас у другој улози. Овај терен ми је донео највеће победе и поразе. Надам се да ћу моћи да играм још једном овде, рекао је Федерер, који је осам пута тријумфовао на Вимблдону.

Швајцарски тенисер је последњи пут на терену био у јулу 2021. године, када га је у четвртфиналу Вимблдона победио Хуберт Хуркач 6:3, 7:6, 6:0.

Федерер је раније најавио да ће ове године играти на Лејвер купу и АТП турниру у Базелу. Он је признао да је знао да га чека тешка година.

Била је то добра година без обзира на тенис. Нисам знао да ли треба да идем на овај пут, али сада сам срећан што стојим овде, рекао је Федерер.

Британски медији преносе да је на прослави, између осталих, био и српски тенисер Новак Đоковић, који ће касније играти меч осмине финала Вимблдона против Холанђанина Тима ван Рајтховена.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести