Федерер победио Гофана и заказао дуел са Зверевом у Шангају

Роџер Федерер је био суочен са сет лоптама у првом сету за противника, али је ипак успео да нађе излаз и победи Давида Гофана.
federer, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Ćarles Krupa)

Швајцарац се у четвртфинале Мастерса у Шангају пласирао после победе од 7:6 (7), 6:4 и сада га очекује сусрет са Александером Звезевом, који је савладао Андреја Рубљева. Федерер и Зверев су до сада одиграли шест мечева и обојица имају по три победе, најскорије Саша у полуфиналу Завршног турнира 2018. године.

Гофан је добро играо у почетном сету, успео је да натера Федерера да игра ударац више и греши, али када је било најважније, Белгијанцу се стегла рука. Федерер је на 5:4 и сервис ривала имао сет лопту, али је није искористио да би потом Гофан успео да направи брејк у 11. гему и поведе са 6:5. Потом је Белгијанац сервирао за почетни сет, имао је чак три сет лопте, али је Федерер све то издржао и направио рибрејк за 6:6 и стигао до тај-брејка. У том делу игре, Гофан је поново имао прилике да узме сет, на 6:5 и 7:6, али је прокоцкао и те прилике, Федерер је узео три поена у низу и стигао до вођства у мечу. У другом сету Федерер је сломио отпор Белгијанца у седмом гему, што му је било довољно да уз сигуран сервис стигне до победе.

Немачки тенисер Александар Зверев савладао је Руса Андреја Рубољова са 2-0 (6:0, 7:6(4)) после једног часа и 25 минута. Меч је почео тако што је Зверев спасао брејк лопту у првом гему меча, а онда фуриозном игром дошао до три везана брејка и "кромпира" за противника. Отпор Рубољова био је значајно већи у другом делу игре. Рус је губио 5:2, али успео да се врати и изједначи, па се отишло у тај-брејк. Ипак, Андреј није имао снаге да меч одведе у трећи сет, па је даље прошао Немац пореклом из Русије.

Распоред четвртфинала Мастерса у Шангају, петак:

6.30 Медведев – Фоњини

8.00 Ђоковић – Циципас

12.30 Зверев – Федерер

14.00 Беретини – Тим

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести