ИСПАО ДАНИЛ МЕДВЕДЕВ НА ТУРНИРУ У ДУБАИЈУ: Изненађењима нема краја

Француски тенисер Иго Амбер играће у финалу турнира из серије 500 који се игра у Дубаију.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Тренутно 18. играч света је спречио Данила Медведева да одбрани титулу освојену прошле године у Емиратима, славивши у два сета.

После непуна два сата игре по сетовима је било 7:5, 6:3 за 25-годишњака који ће се борити за шесту титулу у каријери. Три пута је Француз одузео сервис противнику, дозволивши један брејк руском тенисеру, што му је на крају било довољно за пролаз даље.

Имао је четврти тенисер света и први носилац у Дубаију итекако прилика да слави у овом мечу. По три брејк шансе су двојица тенисера пропустила у првом сету, пре него што је Амбер направио први тек у 12. и последњем гему првог сета.

У другом је поново он био тај који је први одузео сервис противнику, али је Медведев већ у наредном гему вратио егал и потом имао 0:40 на сервис Амбера за потпуни преокрет. Није искористио три везане брејк лопте, после чега је казна стигла у виду новог, одлучујућег брејка противника.

Амберу ће ривал у финалу бити Александер Бублик који је добио меч против Андреја Рубљова након што је руски тенисер у финишу истог дисквалификован.

Турнир у Дубаију се игра за наградни фонд од 2,941,785 долара.

(B92)

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести