Ивановић остаје уз УНИЦЕФ: Фокус на превенцији насиља

БЕОГРАД: Некадашња српска тенисерка Ана Ивановић, национална амбасадорка УНИЦЕФ-а од 2007. године, потписала је продужетак сарадње са УНИЦЕФ-ом у Србији.
Ana Ivanovic
Фото: FoNet

"Почаствована сам што настављам сарадњу са УНИЦЕФ-ом у Србији и што пружам свој допринос остваривању права за свако дете. Волим децу и знам колико љубави, бриге и заштите је потребно да би деца расла и била срећна. Мој фокус биће на подршци УНИЦЕФ-овим иницијативама које се баве превенцијом насиља, образовањем и оснаживањем девојчица да праве изборе за себе - изборе који утичу на њихово детињство и њихову будућност", изјавила је Ивановић.

Директор УНИЦЕФ-а у Србији Мишел Сен-Ло изразио је задовољство наставком партнерства.

"Привилегија је имати Ану Ивановић за националну амбасадорку УНИЦЕФ-а. Током наше десетогодишње сарадње Ана је показала посвећеност деци. Свих ових година пружала је драгоцену подршку програмима заштите деце од насиља и образовања. Својим личним донацијама пружила је помоћ и деци у ванредним ситуацијама. Срећни смо што настављамо партнерство које ће обухватати заштиту деце од насиља, поготову родно заснованог насиља и оснаживање девојчица кроз образовање да могу да достигну своје потенцијале“, изјавио је Ло.

Током посете УНИЦЕФ-у Ана је имала је прилику и да се упозна са Афшан Кан, регионалном директорком УНИЦЕФ-а за Европу и Централну Азију, са којом је разговарала о раду УНИЦЕФ-а у Србији и региону и наредним корацима који ће се предузимати да би свако дете остварило све своје потенцијале.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести