Јанко Типсаревић најавио крај каријере

БЕОГРАД: Српски тенисер Јанко Типсаревић објавио је данас да ће после Дејвис купа у Мадриду у новембру завршити играчку каријеру.
Janko Tipsarević Foto: EPA/LEONARDO MUNOZ
Фото: EPA/LEONARDO MUNOZ

"Било је ово сјајних 16 година. После много преиспитивања и размишљања о томе шта ми је важно у овој фази живота и шта ме чини срецним, одлучио сам да завршим професионалну каријеру. Нећу писати срцепарајући говор (још) који ће вас све расплакати, јер још има тениса у мени", написао је Типсаревић на свом Инстаграму. 

Он је истакао да ће му наступ за репрезентацију Србије у Дејвис купу у Мадриду, који се премијерно игра у новом формату од 18. до 24. новембра, бити последње такмичење.

"После УС Опена и још неколико АТП турнира, последње такмичење на коме ћу уцествовати биће Дејвис куп у Мадриду. У наредним годинама сву своју пажњу усмерићу ка породици, мојој академији и тренерском послу. Хвала свима на подршци", написао је Типсаревић.

Професионални тенисер постао је 2002. године, а његову каријеру обележиле су бројене повреде и операције.Освојио је четири титуле на АТП турнирима.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести