Јанко Типсаревић стао уз Ђоковића: Новака критикују без разлога

Некадашњи осми тенисер света Јанко Типсаревић био је гост у тениском подкасту Крега Шапира, а том приликом говорио је о Адрија туру и Новаку Ђоковићу, изразивши подршку најбољем српском тенисеру.
tipsarevic
Фото: Youtube Printscreen

Типсаревић је нарочито нагласио да Ђоковић током организације турнира није прекршио ниједно правило.

- То је био фантастичан догађај. Оно што су Новак и његови људи урадили током само једног месеца у погледу организације је невероватно. Једини проблем је што тај догађај није био организован у правом тренутку, због пандемије. Друга битна ствар је да Новак и људи који су радили са њим нису прекршили ниједан закон. Србија је била једна од земаља са најмањим бројем случајева заразе, јер је карантин у Србији био изузетно оштар. Верујте ми, лично сам био изолован 28 дана у низу и нисам напустио свој стан. Због тога смо имали веома ниске бројеве заражених и мислили смо да смо победили корону. Нажалост, то није био случај и троје људи се заразило. Проблем је био перцепција свега тога, јер су играчи изашли у провод после турнира и због тога су се сви обрушили на Новака говорећи да он не штити играче који наступају на његовом турниру, што је била потпуна неистина – рекао је Јанко.

Типсаревић сматра да је турнир био фанатастичан, нажалост организован је у погрешно време.

- Био је то величанствен турнир, али је организован у погрешно време. Разговарао сам са Новаком после свега и он се осећао лоше због психолошког притиска који је доживео од стране домаћих и међународних медија. Можда играчи у некој мери нису били довољно пажљиви, али ако добијете информације да је у читавој земљи заражено 20 људи и све је дозвољено, онда је логично да помислите да више нема короне. Три дана пре Адрија тура играо се фудбалски меч испред  20 хиљада људи. Да, можда је требало да носе маске и рукавице у клуб, али уверен сам да Новак није крив.

Јанко верује да играчи из западних земаља не би били критиковани као Ђоковић.

- Новака критикују на непоштен начин, али то није ништа ново за њега. Ми долазимо из земље која је у прошлости била ужасно представљена у западним медијима. Мислим да друге суперзвезде из западних земаља не би биле тако критиковане у медијима као што је Новак био. То није свуда случај. Новака обожавају у Кини, Русији, Италији... Међутим, у англо-саксонским медијима то није случај. Ако погледате финала Ју-Ес опена или Вимблдона и оцените како публика реагује према Новаку – то је одвратно. Што се тиче писања Бена Ротенберга (новинара Њујорк Тајмса), јасно је да он тенденциозно пише негативно о Новаку. Можда понекад има и позитиван текст, али углавном су то ружне ствари - рекао је славни српски тенисер.

Типсаревић је организовао тениски турнир у Београду - Источно првенство Европе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести