Један је Ноле! ФЕДЕРЕР НАПОКОН ПРИЗНАО: Новакове 23 ТИТУЛЕ СУ ВЕЛИКА СТВАР, све што дода на то је историја

ЛОНДОН: Бивши тенисер и вишеструки гренд слем шампион Роџер Федерер изјавио је данас да су 23 титуле које је освојио Ђоковић велика ствар и да ће нови трофеји које освоји бити исписивање историје.
Rodzer Federer/Fonet
Фото: FoNet

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се данас у треће коло Вимблдона, пошто је елиминисао Американца Томпсона резултатом 3:0 (6:3, 7:6(7:4), 7:5).

"Он је велики, велики фаворит. Мислим да је то сјајно за њега. Ја сам имао своје тренутке. Та осма титула овде или она када сам по пети пут узастопно победио, то су били моји моменти. Ако неко то изједначи или престигне, то ће бити њихова ствар, њихов тренутак. Сада је све око медија и играча. Тако да се надам да ће он то урадити, јер све што дода, он уствари додаје тениској историји, иде изнад свих. Иде у глабалан спорт, као када је освојио 23. титулу у Паризу. То је невероватна ствар. Велика је вест и добро је за игру. Мислим да је велики фаворит и био бих изненађен да не освоји поново Вимблдон“, истакао је Федерер, преноси Спортклуб.

Велике тројке више нема, али Федерер не брине за будућност тениса.

"Мислим да ће Алкарас постићи невероватне ствари у будућности, то значи да ће освојити много гренд слемова. Биће ми посебно занимљиво да видим како ће играти на Вимблдону, тих првих пар мечева. Клизаво је, игра се мекше, морате да имате тај додатни корак. Почнете да губите поверење у кретање. Одмах потом не играте добро и све постаје незгодно. Ипак, мислим да има сва оруђа, има другачије начине да победи, а то управо играча чини шампионим", закључио је Федерер.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести